Κλείσιμο

Κούτρας: Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα προχωρήσει μπροστά

Την πρόθεση της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» να προχωρήσει μπροστά, παρά τις όποιες εσωτερικές αντιπαραθέσεις των βασικών μετόχων, που την τελευταία περίοδο βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κατέστησε σαφές με μήνυμά του προς τους εργαζόμενους, ο Δημήτρης Κούτρας, ο οποίος κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, τοποθετήθηκε στην θέση του προέδρου του Ομίλου, έως την επικείμενη γενική συνέλευση της 29ης Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, οι κ. Αναστάστιος και Δημήτριος Καλλιτσάντσης (πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Ομίλου της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», αντιστοίχως) παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους στο ΔΣ, καταθέτοντας ταυτοχρόνως αίτημα για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, κατά την τακτική γενική συνέλευση στις 29 Ιουνίου.

Θέλοντας ο Δημήτρης Κούτρας, να σηματοδοτήσει το «αύριο» του Ομίλου και πως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναπτυξιακή του πορεία, παρά τα όποια λάθη και τις όποιες σημερινές αμφισβητήσεις και τριβές, έκανε γνωστό, ότι σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί και παραδοθεί, η μελέτη που εκπονείται από εξειδικευμένο Οίκο του εξωτερικού (κατόπιν ανάθεσης από το Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ) για την Στρατηγική Αναδιάρθρωση και Λειτουργική Δομή του Ομίλου.

Ενός Ομίλου, που (όπως αναφέρει στο μήνυμά του) κατέχει ηγετική θέση στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, παρά τα όποια λάθη έγιναν. Γιατί έγιναν και λάθη (π.χ. στα έργα της Μέσης Ανατολής) και μερίδιο ευθύνης για αυτά, λέει χαρακτηριστικά, «έχουμε όλοι και πρέπει να το αναλάβουμε, αλλά μέσα από το πρίσμα ενός ζωντανού οργανισμού (όπως είναι η «ΕΛΛΑΚΤΩΡ») που θέλει να προοδεύει, παρακολουθεί τις εξελίξεις και προσαρμόζεται».

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει στο μήνυμά του, ο Δημήτρης Κούτρας, πρέπει «να υπερασπιστούμε τον Όμιλο προς όφελος των μετόχων, των εργαζόμενων και των συνεργατών μας, να συνεχίσουμε δυναμικά την ανάπτυξη του Ομίλου». Και μοχλός αυτής της προσπάθειας είναι και η προαναφερθείσα εκπονούμενη μελέτη για τη Στρατηγική Αναδιάρθρωση και Λειτουργική Δομή του Ομίλου.

Η «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς των έργων (κατασκευές, παραχωρήσεις, ενέργεια, περιβάλλον κλπ) αποτελώντας σημαντικό παράγοντα της ελληνικής οικονομίας που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, κατασκευάζοντας, μέσω της εταιρίας «ΑΚΤΩΡ» του Ομίλου, σειρά μεγάλων έργων, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης που στα τέλη του 2019 θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία, ενώ προσφάτως παρέδωσε κι έγιναν τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ του τμήματος Demir Kapija-Smokvica επί του εδάφους της ΠΓΔΜ του Διευρωπαϊκού Διαδρόμου 10 που αλλάζει και αναβαθμίζει τις συνθήκες (χρόνους, ασφάλεια κλπ) των οδικών μεταφορών από το Σάλτσμπουργκ μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Ταυτοχρόνως ο Όμιλος «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», έχει αναλάβει ή διεκδικεί την ανάληψη σειράς έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρόκειται να προκηρυχθούν και ξεκινήσουν μέσα στην ερχόμενη διετία, με μεγαλύτερο την Γραμμή 4 Μετρό Αθήνας, (θα ξεκινά από το Άλσος Βεϊκου και μέσω Ακαδημίας θα καταλήγει στου Γουδή), προϋπολογισμού 1,8 δισ ευρώ.

Υπό το πρίσμα αυτό, καταλήγει ο Δημήτρης Κούτρας, θα συνεχίσουμε δυναμικά να μεγαλώνουμε αυτόν τον Όμιλο που δημιουργήσαμε όλοι μαζί και μαζί θα προχωρήσουμε για νέες επιτυχίες.
Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Λάππας