Ομάδα ατόμων εισέβαλε στη Βουλή . Πετροπόλεμος στην πλατεία Συντάγματος

Στο προαύλιο της Βουλής εισέβαλε ομάδα έξι με επτά ατόμων μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής της ΝΔ από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, κατάφερε να διαφύγει της προσοχής και να μπει μέσα στο κοινοβούλιο προκαλώντας προς στιγμήν αναστάτωση. Ο άνδρας συνελήφθη. 

Σημειώνεται αποχώρηση βουλευτών από τη Βουλή, από την πλευρά της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, άγνωστοι
πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στα οχήματά τους. Αλλά και νωρίτερα, η πλατεία έγινε "θέατρο επεισοδίων" με ομάδες διαδηλωτών στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας και πάλι χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.



Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε τουλάχιστον ένας διαδηλωτής ενώ άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά. 


Νέα συγκέντρωση θα διεξαχθεί και την Κυριακή, στις Πρέσπες, όπου θα υπογράψουν την συμφωνία οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν την συμφωνία για το Σκοπιανό, θα πουν όμως «όχι» και στην πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης. 
Πηγή: skai.gr