Γερμανός πρέσβης: Σκόπια και Αθήνα πραγματικά έγραψαν Ιστορία

Την ικανοποίηση της γερμανικής κυβέρνησης για τη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων, που υπογράφεται την Κυριακή στις Πρέσπες, εκφράζει με δήλωσή του ο πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «τα Σκόπια και η Αθήνα έγραψαν πραγματικά ιστορία».

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Πλέτνερ συγχαίρει τις κυβερνήσεις Ελλάδας και ΠΓΔΜ για την επίτευξη της συμφωνίας στο Σκοπιανό, χαρακτηρίζοντάς την επιτυχία.

«Συγχαίρουμε θερμά
τις δύο κυβερνήσεις για την επιτυχία αυτή. Για να ξεπεραστεί μια διαμάχη δεκαετιών απαιτείται σκληρή διπλωματική δουλειά και αίσθημα ευθύνης πολιτικού ανδρός» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πλέτνερ.

Ο γερμανός πρέσβης παράλληλα αποστέλλει μήνυμα στις αντιπολιτευτικές δυνάμεις των δύο χωρών. «Τώρα ευελπιστούμε πως οι πολιτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες θα φερθούν υπεύθυνα και θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια να εφαρμοστεί η συμφωνία αυτή. Γνωρίζω πως πολύς κόσμος εδώ, στην Ελλάδα, θα αποδεχθεί μόνο με βαριά καρδιά κάθε είδους συμβιβασμό», διαμηνύει.

Ο κ. Πλέτνερ εκτιμά πως από τη συμφωνία θα κερδίσουν και οι δύο χώρες, και επισημαίνει πως «η Ελλάδα ενισχύει τον θετικό της ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας σε μια ανήσυχη περιοχή».

Όπως τονίζει, «η έντονη ελληνική διπλωματική δραστηριότητα για την ομαλοποίηση και την ανάπτυξη των σχέσεών της Ελλάδας με τους βόρειους γείτονές της αξίζει μεγάλο σεβασμό με τον τρόπο αυτό, η Αθήνα συμβάλλει σημαντικά στη σταθεροποίηση σε μια ανήσυχη περιοχή».
Πηγή: skai.gr