«Μάχη» για τον φωτισμό της πιάτσας ναρκωτικών στο Πεδίον του Άρεως

«Μάχη» των συνεργείων ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αθηναίων με το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών του Πεδίου του Άρεως διεξάγεται τις τελευταίες 15 ημέρες, όταν, μετά από αίτημα των κατοίκων της περιοχής, ο Δήμος αποφάσισε να ενισχύσει τον φωτισμό της οδού Μαυρομματαίων και του ερειπωμένου αναψυκτηρίου “Green Park”.

Η οδός Μαυρομματαίων αποτελεί το δυτικό όριο του Πεδίου του Άρεως και δέχεται όλο το φορτίο του κυκλώματος ναρκωτικών μετά τις 9:30 το βράδυ, όταν η Περιφέρεια Αττικής κλείνει τις πύλες του Πάρκου και οι έμποροι και οι χρήστες μετακινούνται στην εξωτερική πλευρά του “Green Park”.




H πρώτη απόπειρα των συνεργείων του Δήμου Αθηναίων να τοποθετήσουν δεύτερο «μπράτσο» στις κολώνες φωτισμού και να βάλουν ισχυρότερες λάμπες στην οδό Μαυρομματαίων αντιμετωπίστηκε με φανερή ενόχληση από τους εμπόρους ναρκωτικών που μέχρι τότε απολάμβαναν το ημίφως του δρόμου, αφού κάλυπτε τις δραστηριότητές τους.

Δεν πέρασε ούτε ένα 48ωρο από την ενίσχυση του φωτισμού και κάποιες από τις λάμπες στην οδό Μαυρομματαίων σταμάτησαν να λειτουργούν. Τα συνεργεία του δήμου διαπίστωσαν «επαγγελματικές παρεμβάσεις» στις κολώνες με το «πείραγμα» του πίνακα καλωδίωσης. Επιδιόρθωσαν τις «παρεμβάσεις» και προσπάθησαν να σφραγίσουν τους πίνακες, χωρίς επιτυχία όμως αφού την επόμενη ημέρα τους βρήκαν και πάλι παραβιασμένους. Η λύση που βρήκαν ήταν να τοποθετήσουν ειδικά «τσέρκια» που δεν θα μπορούσαν να σπάσουν οι «άγνωστοι».

Τις επόμενες ημέρες όμως και πάλι η Μαυρομματαίων ήταν υποφωτισμένη, καθώς, όπως διαπίστωσαν οι τεχνικοί, «άγνωστοι» είχαν κάνει «παρέμβαση» αυτή τη φορά στο «πίλαρ» της ΔΕΗ που βρίσκεται στη γειτονική πλατεία Αιγύπτου, χαμηλώνοντας την τάση του ρεύματος ή κόβοντας την παροχή σε κάποιες από τις κολώνες.



Μετά από 15 ημέρες «κλεφτοπολέμου» των «αγνώστων» (που προφανώς δεν είναι τυχαίοι τοξικοεξαρτημένοι αλλά άτομα με καλές ηλεκτρολογικές γνώσεις) και των συνεργείων ηλεκτροφωτισμού του δήμου Αθηναίων η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής: κατά τις 11 το βράδυ περνάνε τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων από τη Μαυρομματαίων και επιδιορθώνουν τις βλάβες (συνήθως με τη συνοδεία περιπολικών της Αστυνομίας) αλλά

μερικές ώρες μετά κάποια από τα φώτα σβήνουν ή χαμηλώνει η έντασή τους, οπότε την επόμενη ημέρα χρειάζεται να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία…

Ο αντιδήμαρχος Υποδομών και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος είπε στο skai.gr ότι έχει γίνει πλέον «θέμα τιμής» για τον Δήμο Αθηναίων να μην χάσει τη μάχη του φωτισμού της οδού Μαυρομματαίων: «είναι αλήθεια ότι κάποιοι εργαζόμενοι έχουν απογοητευτεί, κάνοντας κάθε ημέρα επιδιορθώσεις που την επόμενη ημέρα βρίσκουν κατεστραμμένες. Κάποιοι άλλοι φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα, αφού λένε ότι έχουν δεχτεί εκφοβισμό με σύριγγες για να αποχωρίσουν από τον χώρο. Είναι όμως πλέον θέμα τιμής για τον Δήμο να κερδίσει αυτή τη μάχη της πόλης».
Πηγή: skai.gr