Θερμή υποδοχή της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ από το ΝΑΤΟ

Χαιρετίζει τη συμφωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς, Τσίπρα και Ζάεφ στο ζήτημα της επίλυσης της διαμάχης για την ονομασία ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε τη συμφωνία ιστορική και σημείωσε ότι συνιστά το αποτέλεσμα μίας πολυετούς υπομονετικής διπλωματίας και της θέλησης των Τσίπρα – Ζάεφ να επιλύσουν μία διαμάχη η οποία επηρέασε την περιοχή για πολύ καιρό.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κάλεσε τέλος τις δύο χώρες να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία, προκειμένου τα Σκόπια να εισέλθουν σε ενταξιακή τροχιά στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι αυτή θα συμβάλλει στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γενς Στόλτενμπεργκ:

Καλωσορίζουμε με θέρμη τη συμφωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς, Τσίπρα και Ζάεφ στο ζήτημα της επίλυσης της διαμάχης για την ονομασία ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια. Αυτή η ιστορική συμφωνία είναι το αποτέλεσμα μίας πολυετούς υπομονετικής διπλωματίας και της θέλησης των δύο αυτών ηγετών να επιλύσουν μία διαμάχη η οποία επηρέασε την περιοχή για πολύ καιρό.

Καλώ πλέον τις δύο χώρες να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία στην οποία περιήλθαν οι δύο ηγέτες. Κάτι τέτοιο θα θέσει τα Σκόπια στο μονοπάτι που οδηγεί στο ΝΑΤΟ και θα συνδράμει στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.


Πηγή: skai.gr