Πανελλήνιες 2018: Οι απαντήσεις σε αρχαία και Μαθηματικά

Σε μαθηματικά και Αρχαία διαγωνίστηκαν  οι μαθητές των ΓΕΛ για τις Πανελλήνιες 2018.

Σύμφωνα με την Ομοσποσνδία Φορντιστών τα θέματα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας αξιολογούνται ως αναμενόμενα και βατά. Ως προς το διδαγμένο κείμενο, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να διαγωνιστούν στην Πολιτεία του Πλάτωνα. Συγκεκριμένα, οι ερμηνευτικές ερωτήσεις απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές. Η ερώτηση της εισαγωγής διακρίνεται από πρωτοτυπία, εφόσον ήταν κλειστού τύπου και συγκεκριμένα αντιστοίχισης. Η λεξιλογική, με τη σειρά της, εντάσσεται σε παρεμφερές πλαίσιο με τη λεξιλογική των πανελλαδικών του 2017.

Ως προς το αδίδακτο κείμενο, που είναι απόσπασμα από την Ρητορική του Αριστοτέλη, παρότι οι μαθητές υποστηρίχθηκαν λεξιλογικά, υπήρχαν σημεία που απαιτούσαν υψηλό βαθμό εξάσκησης από τους υποψηφίους. Οι παρατηρήσεις της γραμματικής και του συντακτικού χαρακτηρίζονται απλές, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Στα μαθηματικά

Τα θέματα των Μαθηματικών Προσανατολισμού  σύμφωνα με την Ομοσπονδία Φροντιστών, είναι απαιτητικά και σε πολλά σημεία θα δημιουργήσουν προβλήματα στα παιδιά. Έχουν δύσκολες πράξεις και δεν εξετάζουν σημαντικό τμήμα της ύλης. Η θεωρία είναι βατή για τους υποψηφίους. Το 2ο θέμα είναι μέτριας δυσκολίας με αρκετές πράξεις. Το 3ο θέμα βασίζεται σε άσκηση του σχολικού βιβλίου, έχει όμως δύσκολες πράξεις. 

Το 4ο θέμα είναι αρκετά δύσκολο για πολύ καλά προετοιμασμένους και με κριτική ικανότητα μαθητές.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ


Πηγή: skai.gr