Απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Είκοσι άτομα, μέλη του Ρουβίκωνα προσπάθησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη πριν από λίγη ώρα.

Οι φρουροί του Υπουργείου κατάφεραν να τους αποτρέψουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ μόλις ένα άτομο κατάφερε να περάσει από την εξωτερική πύλη του Υπουργείου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αναρχικοί ζητούν να δοθεί άδεια στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και κάποιες ημέρες στο νοσοκομείο μετά την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει. 

Σημειώνεται πως έχουν γίνει είκοσι προσαγωγές. 

Υπογραμμίζεται πως λίγα λεπτά με την απόπειρα εισβολής αναρτήθηκε ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με την οποία η συλλογικότητα Ρουβίκωνας αναφέρει πως μέλη του προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Υπουργείο. 

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που μέλη του Ρουβίκωνα επιχειρούν να εισβάλουν σε Υπουργείο καθώς στις 17 Νοεμβρίου του 2017 μέλη της συλλογικότητας είχαν εισβάλει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας περνώντας την κεντρική πύλη και φτάνοντας μέχρι την είσοδο του Υπουργείου. 

Ο Ρουβίκωνας σε σημείο της ανακοίνωσής του σημειώνει μεταξύ άλλων πως δεν αντιμετωπίζει ισχυρή καταστολή… συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η αλήθεια είναι ότι η καταστολή που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μικρότερη από αυτή επαναστατικών κινημάτων στην Ελλάδα ή αλλού σήμερα ή σε προηγούμενες δεκαετίες».

Τι αναφέρει για την εισβολή το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Το γεγονός ότι αποκλείστηκαν άμεσα από τη φρουρά 20 άτομα που επιχείρησαν να εισέλθουν το πρωί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα το πρωί, ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου. Τα άτομα αποκλείστηκαν αμέσως από τη φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό "τρικάκια". Άπαντες προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».



Πηγή: skai.gr