Το φωτογραφικό μήνυμα Ζάεφ σε Τσίπρα και Αθήνα

Σε προσωπική διάψευση των εικασιών που τον θέλουν να έχει έλθει σε ρήξη με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ προέβη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στέλνοντας, με δόση ειρωνείας, μήνυμα στην Αθήνα.

Ο κ. Ζάεφ ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες που εικονίζουν τον ίδιο, τον κ. Ντιμιτρόφ και τις συζύγους τους να στέκονται όλοι μαζί σε τοπίο που θυμίζει εξοχή, προσθέτοντας το γεμάτο νόημα σχόλιο: «Στην ίδια γραμμή». Το κειμενάκι ολοκληρώνεται με ένα σύμβολο χαμόγελου.

Ανήρτησε επίσης φωτογραφίες όπου μαζί με τον κ. Ντιμιτρόφ διασκεδάζουν τρέχοντας με «γουρούνες» σε χωματόδρομο.

Οι δύο πολιτικοί είναι ντυμένοι με απλά ρούχα, πουκάμισα και μη επίσημα παντελόνια, που δίδουν την εντύπωση πως η διαπροσωπική τους σχέση είναι καλή και σε προσωπικό επίπεδο, πέρα από την επαγγελματική τους συνεργασία.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν εκτιμήσεις στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης ότι η καθυστέρηση στην τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Ζάεφ με τον ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα οφειλόταν σε διαφωνίες του σκοπιανού πρωθυπουργού με τον πρώτο διπλωμάτη του, ο οποίος φερόταν να έχει υιοθετήσει μια πιο συντηρητική στρατηγική στην διαπραγμάτευση.




Του φωτογραφικού μηνύματος Ζάεφ είχε προηγηθεί γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ, με την οποία τα Σκόπια προσπαθούσαν ξεκάθαρα να θέσουν τέλος στα σενάρια περί διενέξεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως Ζάεφ και Ντιμιτρόφ, μαζί με σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, έχουν κοινή γραμμή, εργάζονται για τους στόχους ένταξης σε NATO και Ευρωπαϊκή Ένωση, και μεριμνούν για την ενίσχυση της ταυτότητας των πολιτών.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, καλά πληροφορημένες πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων που γίνονται στο παρασκήνιο για το ονοματολογικό τονίζουν ότι ο χρόνος εξαντλείται για τον κ. Ζάεφ.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΠΓΔΜ