Κλείσιμο

Η ΠΓΔΜ διαψεύδει τα σενάρια για ρήξη μεταξύ Ζάεφ και Ντιμιτρόφ

Τέλος στην σεναριολογία περί διενέξεων μεταξύ του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ για το ονοματολογικό και άλλα ζητήματα επιχειρεί να θέσει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ, μαζί με σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, έχουν κοινή γραμμή και εξυπηρετούν τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας, ανάμεσά τους την ενίσχυση της ταυτότητας των πολιτών.

«Η κυβέρνηση και όλα τα μέλη της ενεργούν από κοινού για την επίτευξη των στρατηγικών προτεραιοτήτων της ΠΓΔΜ», που είναι η ένταξη στο NATO και η προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρεται στο κείμενο. «Μέσω αυτής της διαδικασίας εξασφαλίζουμε καλύτερη ζωή για τους πολίτες της χώρας μας», καταλήγει το ανακοινωθέν.

Ο κ. Ζάεφ μάλιστα ανήρτησε φωτογραφίες στο Twitter όπου εικονίζεται μαζί με τον κ. Ντιμιτρόφ και τις συζύγους τους να χαλαρώνουν και να καβαλάνε «μπάγκις» στην εξοχή. Πάνω από τις φωτογραφίες αναφέρει «Στην ίδια γραμμή».



Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν εκτιμήσεις στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης ότι η καθυστέρηση στην τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Ζάεφ με τον ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα οφειλόταν σε διαφωνίες του σκοπιανού πρωθυπουργού με τον πρώτο διπλωμάτη του, ο οποίος φερόταν να έχει υιοθετήσει μια πιο συντηρητική στρατηγική στην διαπραγμάτευση.

Η ΠΓΔΜ άρχισε να διαψεύδει την εικόνα περί χάσματος μεταξύ των δύο αξιωματούχων με την χθεσινή κυβερνητική ανακοίνωση, όπου ανέφερε λιτά πως επιδιώκει σταθερά ουσιαστική και ποιοτική λύση στο ονοματολογικό, η οποία παράλληλα θα προστατεύει και θα ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της.

Η εν λόγω διατύπωση αντανακλούσε μια πιο προσεκτική προσέγγιση, χωρίς να γίνονται αναφορές σε επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα.
Πηγή: skai.gr