Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση εναντίον των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Την ευθύνη της επίθεσης εναντίον των ΜΑΤ, το περασμένο Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, με περισσότερες από 30 μολότοφ, ανέλαβαν, σήμερα, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι αυτοαποκαλούμενοι «εξεγερμένοι/εξεγερμένες».

Οι αντιεξουσιαστές στο κείμενό τους εκτοξεύουν απειλές εναντίον των αστυνομικών λέγοντας πως επιλέγουν να κοιτάξουν τον πραγματικό εχθρό κατάματα, «να κοιτάξουν τους ένοπλους φρουρούς τους στα μάτια και να τους κάψουν».

Εκτενή αναφορά κάνουν και στον αναρχικό Τ. Θεοφίλου του οποίου η αθωωτική απόφαση αναιρέθηκε καθώς και στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα για την «αναφανδόν καταπάτηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του».

Αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί είναι στόχος λόγω του ρόλου που έχουν επιλέξει να αναλάβουν στην κοινωνική ζωή καθώς προστατεύουν το κράτος και τα αφεντικά και επειδή είναι αυτοί που είναι πάντα έτοιμοι να καταστείλουν οποιαδήποτε απόπειρα εξέγερσης ή επανάστασης.

Σημειώνεται ότι για την επίθεση του Σαββάτου κοντά στο τουρκικό προξενείο, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών στη Θεσσαλονίκη διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτική εξέτασης ώστε να γίνει ταυτοποίηση των δραστών της επίθεσης.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για δολοφονική ενέδρα που στήθηκε εναντίον των αστυνομικών.
Πηγή: skai.gr