Στα άκρα η κόντρα ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ λίγο πριν αρχίσει η ιδιωτικοποίηση

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση της υπό ιδιωτικοποίηση Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Τροχαίου Υλικού και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δύο ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 100% των μετοχών της πρώτης.

Οι δύο εταιρείες έχουν οικονομικές διαφορές, με την εταιρεία συντήρησης να υποστηρίζει πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ της οφείλει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ για συμπληρωματικές εργασίες συντήρησης.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την πλευρά της υποστηρίζει πως έχει εξοφλήσει όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τις συμβατικές της υποχρεώσεις, ενώ με ανακοίνωσή της το απόγευμα της Τρίτης ενημερώνει πως καταργεί τα πρωινά και απογευματινά δρομολόγια μεταξύ Αεροδρομίου και Κορωπίου.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που είναι και η μοναδική που υπέβαλε οικονομική προσφορά για την απόκτηση της εταιρείας συντήρησης, αφήνει αιχμές για τη χρονική συγκυρία που επέλεξε η εταιρεία συντήρησης να κάνει λόγο δημοσίως για οφειλές.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της εταιρείας συντήρησης με την οποία υποστήριζε ότι δεν θα εκτελεί εργασίες συντήρησης λόγω των οφειλόμενων ποσών.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η εταιρεία συντήρησης έχουν πενταετή σύμβαση, έως το 2022, για την συντήρηση του τροχαίου υλικού της πρώτης.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας