Σε εξέλιξη οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου της 13χρονης στην Άμφισσα

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού 13χρονης Ρομά από πυρά στην Άμφισσα.

Οι αρχικές πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., ανέφεραν πως το ανήλικο παιδί δεν είχε σχέση με το περιστατικό, αλλά οι πυροβολισμοί «έπεσαν» λόγω προσωπικών διαφορών ενήλικων Ρομά.

Παράλληλα μαρτυρίες έκαναν λόγο για επεισόδιο που προκλήθηκε στα όρια του καταυλισμού την στιγμή που ο φερόμενος ως δράστης περνούσε με το αυτοκίνητό του από το σημείο και εξαιτίας υπερβολικής ταχύτητας που ανέπτυξε διαπληκτίστηκε με ορισμένους από τους Ρομά. Επέστρεψε στην περιοχή με κυνηγετική καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα το παιδί που βρισκόταν στο σημείο.

Πάντως τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημείωναν ότι ο δράστης είναι κάτοικος της περιοχής, ο οποίος καταδίωκε με κυνηγετική καραμπίνα τους ληστές που επιχείρησαν να διαρρήξουν το σπίτι του, και πέτυχε το παιδί.

Μετά το περιστατικό ξέσπασαν επεισόδια Ρομά της περιοχής, οι οποίοι όντας εξαγριωμένοι, βγήκαν το βράδυ στους δρόμους, φωνάζοντας και απειλώντας.

Μάλιστα, κάποιοι έσπασαν το κατάστημα του επιχειρηματία και πυρπόλησαν το αυτοκίνητό του.




Πηγή: skai.gr