Κλιμάκωση επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας φοβούνται στην ΕΛΑΣ

Κλιμάκωση επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας και καταδρομικών επιδρομών φοβούνται αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας επειδή η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου ελέγχει πειθαρχικά τους εισαγγελείς που του έδωσαν τις δυο προηγούμενες άδειες.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προσθέτουν ότι το ανησυχητικό κλίμα επιτείνει το γεγονός ότι μελή του Ρουβίκωνα ήταν στην υποδοχή του Κουφοντίνα κατά τις άδειες που πήρε από τις φύλακες, αλλά και στη συνοδεία μέχρι το σπίτι του στο Βαρνάβα.

Στον εκρηκτικό συνδυασμό, προστίθεται η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και η εκδίκαση της υπόθεσης του Τάσου Θεοφίλου. Αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει μοτοπορεία αλληλεγγύης την Τετάρτη στα Προπύλαια, και πορεία στο Μοναστηράκι το Σαββάτο.

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι υπάρχει αστυνόμευση στα Εξάρχεια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, που κάνουν λόγο για γκετοποίηση και για απαγόρευση εισόδου της αστυνομίας στην πολύπαθη περιοχή.

Απαντώντας στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για έξαρση της βίας και της ανομίας με κυβερνητική ευθύνη, ο κ. Τόσκας μίλησε για καθημερινές επιτυχίες της ΕΛΑΣ στην πάταξη της εγκληματικότητας.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή για το άβατο των Εξαρχείων, ο υπουργός μίλησε για «αβάσιμες υπόνοιες περί απαγόρευσης εισόδου της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια».

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα βίας έχουν ήδη πυκνώσει το τελευταίο διάστημα: Τη δολοφονική επίθεση με βροχή από μολότοφ σε κλούβα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη ακολούθησαν τη Δευτέρα δύο ακόμη περιστατικά, η έφοδος κουκουλοφόρων με σφυριά στο υπουργείο Ανάπτυξης όπου προξένησαν σοβαρές ζημιές με αίτημα την έγκριση άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα, και η εισβολή μελών του Ρουβίκωνα σε γραφείο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο.
Πηγή: skai.gr