Δυνατά ονόματα στο νέο Board of Advisors του ΚΕΑΣΜ

Το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών ''Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης'' με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων λειτουργίας (από τον Μάιο του 2015) ανακοίνωσε την σύσταση ενός Board of Advisors αποτελούμενο από αναγνωρισμένα πρόσωπα του πολιτικού (π. Επίτροπος ΕΕ, π.Υπουργοί, π.Βουλευτές) , ακαδημαϊκού (Πρυτάνεις και Καθηγητές), επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού χώρου.

Στόχος του νέου Advisory Board θα είναι η καθοδήγηση του επιστημονικού έργου του think tank, η παρουσίαση νέων προτάσεων και η συνύφανση της εμπειρίας των συμμετεχόντων του με την φρεσκάδα, που χαρακτηρίζει τα διευθυντικά και διοικητικά στελέχη του οργανισμού.

Το Board of Advisors θα συνεργάζεται με τον Πρόεδρο του ΚΕΑΣΜ Ιωάννη Π. Χουντή και τον Γεν. Διευθυντή Γιάννης Παπαγεωργίου, που αποτελούν τους θεμελιωτές της όλης προσπάθειας.

Ποιο είναι το ΚΕ.ΑΣ.Μ.;

Η αποστολή και ο στόχος του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης είναι να διαμορφώσει και να προωθήσει πολιτικές προτάσεις στις βάσεις της ελεύθερης οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, του μειωμένου και αποδοτικού κράτους, του ιδεώδους της Ελευθερίας και των ιδιαίτερων αξιών και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.
Ως ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και ενεργά think-tank (δεξαμενή σκέψης) το Ινστιτούτο οικονομικών και πολιτικών μελετών ''ΚΕ.ΑΣ.Μ.'' αποτελεί φορέα των φιλελεύθερων και μεταρρυθμιστικών ιδεών στην Ελλάδα.

Το ΚΕ.ΑΣ.Μ. παράγει εξειδικευμένες μελέτες (Policy Papers) σε μία σειρά πεδίων, που αφορούν την οικονομία, τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδεία-υγεία), τις διεθνείς σχέσεις και την συνταγματική αναθεώρηση. Πραγματοποιεί εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για την διάδοση και προώθηση αυτών των προτάσεών του ενώ διαμοιράζει τα πορίσματα των ερευνών του σε κοινοβουλευτικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς και φυσικά πρόσωπα.

Αναλυτικά η σύνθεση έχει ως εξής:

Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, π.Επίτροπος της Ευρωπαικής Ένωσης, π.Υπουργός, π.Βουλευτής.

Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, π.Υπουργός Εθνικής Άμυνας, π.Βουλευτής.

Κέλλυ Μπουρδάρα, π.Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, π.Υφυπουργός Πολιτισμού, π.Βουλευτής, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάκη Κυπραίου, Διευθύντρια Γραφείου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, π.Πρωθυπουργού.

Ιωάννης Βαληνάκης, π.Υφυπουργός Εξωτερικών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος Ευρωπαικού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet.

Γκίκας Χαρδούβελης, π.Υπουργός Οικονομικών, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Αχιλλέας Ζαπράνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Καθηγητής Πανεπιστημίου.

Κώστας Υφαντής, Αν. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Επισκέπτης Καθηγητής Πανεπιστημίου Kadir Has Κωνσταντινουπόλεως.

Χρήστος Λαδιάς, Οικονομολόγος - Περιφερειολόγος, Αν.Καθηγητής Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου.

Ανδρέας Καραμάνος, π.Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου, π.Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας.

Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου, Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικών Σπουδών, Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων.

Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, Ιστορικός, Γεν.Διευθυντής Εφ.''Εστία'', Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων.

Δρ. Πέτρος Ζούνης, Διδάσκων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της πολιτιστικής χορηγίας.

Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Founder & CEO Foresight Strategy and Communications, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια Κοινωφελούς Ιδρύματος ''Αθανάσιος Λασκαρίδης''
Πηγή: Skai.gr