Μαζική έξοδος προσφύγων από την Μόρια μετά τα αιματηρά επεισόδια

Περισσότεροι από 300 πρόσφυγες από την Συρία και το Ιράκ εγκατέλειψαν το πρωί τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων, και πραγματοποιούν πορεία προς την πόλη της Μυτιλήνης, αναζητώντας καταφύγιο εκεί.

Το πλήθος, που αποτελείται κυρίως από γυναικόπαιδα, διαμαρτύρεται για τον πολύμηνο εγκλεισμό του στο κέντρο της Μόριας και για τα επεισόδια της Παρασκευής, που κατέληξαν στον τραυματισμό τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις
ανέκοψαν την πορεία στο ύψος του καταυλισμού Καρά Τεπέ και κάλεσαν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στον καταυλισμό. Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους από τον καταυλισμό ή το νησί, για λόγους ασφαλείας.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου οι αρχές ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να απομακρύνουν τους αλλοδαπούς που είχαν καταλάβει τμήμα οδοστρώματος του οδικού δικτύου Μυτιλήνης – Θερμής. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης και πλέον, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους μετέφεραν αποσκευές και κάποιοι ίσως διανυκτερεύσουν στην ύπαιθρο.

Εν τω μεταξύ, ακόμα 120 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν μεταφερθεί από την Μόρια στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου, αυξάνοντας το μέγεθος της «εξόδου» σε περίπου 500 άτομα.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ