Νουθεσίες Άγκυρας για το άσυλο στον Τούρκο: Προστατεύετε πραξικοπηματίες

«Η Ελλάδα προστατεύει και δίνει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες» ήταν η αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης με αφορμή την αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ για χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών νουθετεί μάλιστα την ελληνική δικαιοσύνη, λέγοντας ότι θα πρέπει να αποφύγει «να λάβει παρόμοιες μεροληπτικές αποφάσεις στο μέλλον».

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης, κατέληξαν σε απόφαση χορήγησης ασύλου για ένα από τους οκτώ, η υπόθεση του οποίου είχε φθάσει προς κρίση στο ανώτατο δικαστήριο, αλλά η απόφασή τους ασκεί ουσιαστικά επιρροή και στους λοιπούς (επτά ακόμη) οι οποίοι βρίσκονται ο καθένας από αυτούς σε διαφορετικό στάδιο εξέτασης του αιτήματός τους για χορήγηση ασύλου.



Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Το Ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας, παραβιάζοντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, χορήγησε άσυλο στον πραξικοπηματία Σουλεϊμάν Οζκαινακτσί.

»Ως εκ τούτου, επιβεβαιώθηκε εκ νέου από τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει και δίνει καταφύγιο στους πραξικοπηματίες. Καταδικάζουμε έντονα αυτή την απόφαση που προσβάλει βαθιά τη συνείδηση του τουρκικού έθνους.

»Ελπίζουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφύγει να επαναλάβει τα ίδια λάθη λαμβάνοντας παρόμοιες μεροληπτικές αποφάσεις στο μέλλον».

Πηγή: skai.gr