Ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας δράστης της επίθεσης στον Μπουτάρη

Ακόμη έναν δράστη της επίθεσης κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη ταυτοποίησαν οι αρχές, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Πρόκειται για έναν άνδρα 41 ετών που εμφανίζεται σε βίντεο να βρίζει και φτύνει τον Μπουτάρη κρατώντας στα χέρια του το ανήλικο παιδί του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας είναι καταστηματάρχης στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος του 41χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της εξύβρισης και εστάλη στον Εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ, η υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας προσπαθεί να ταυτοποιήσει ακόμα πέντε έως οκτώ άτομα που μετείχαν στην επίθεση του Σαββάτου.

Νωρίτερα, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους του τρεις συλληφθέντες για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Το δικαστήριο τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 14 μηνών τον έναν από τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο ομογενή, ενώ ο δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών. Κανείς τους δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο ανέβαλε την επιβληθείσα ποινή για τους δύο 20χρονους επί τριετία, ενώ για τον 36χρονο τη μετέτρεψε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα.


Πηγή: skai.gr