Κλείσιμο

ΔΕΗ: Αποφάσεις για την πώληση λιγνιτικών μονάδων σε ένα «οχυρωμένο» ΥΠΕΚΑ

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αντί των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ, και με την προστασία 10 διμοιριών των ΜΑΤ, πραγματοποιείται την Τετάρτη το κρίσιμο ΔΣ της εταιρείας για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων. Έξω από το ΥΠΕΚΑ πραγματοποιείται συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Τα διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τα σχέδια απόσχισης των μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης και των ορυχείων για την τροφοδοσία τους που θα τεθούν προς πώληση. Τα προς έγκριση σχέδια απόσχισης των δυο κλάδων περιλαμβάνουν τη μονάδα Μελίτη Ι στη Φλώρινα, την άδεια για κατασκευή της Μελίτη ΙΙ και τα δικαιώματα στα ορυχεία που τις τροφοδοτούν και τον δεύτερο τις μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης, μαζί με τα δικαιώματα στα ορυχεία καθώς επίσης και την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 26 Ιουνίου για την επικύρωση της όλης διαδικασίας.

Την Τετάρτη θα υποβληθούν επίσης τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) και στις 26 Μαΐου θα δημοσιευθούν στο ΓΕΜΗ οι όροι της απόσχισης. Η έγκριση της σύστασης των δύο νέων εταιριών από το ΓΕΜΗ αναμένεται στις 30 Ιουνίου και αμέσως μετά η δημοσίευση της προκήρυξης για την έναρξη των δύο διαγωνισμών.

Πηγή: skai.gr - Νίκος Υποφάντης
TAGS: θεσμοί