Δικαιολογίες Τόσκα μετά την έφοδο από τον Ρουβίκωνα στο ΣτΕ

Δικαιολογίες για την αδράνεια της πολιτείας απέναντι στην δράση του «Ρουβίκωνα» προέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στον απόηχο της εισβολής των αναρχικών στο κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Αυτές οι ομάδες προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις» είπε στην ΕΡΤ ο κ. Τόσκας προσθέτοντας ότι πάνω από 100 μέλη της συλλογικότητας έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια.

Ο Νίκος Τόσκας συνέχισε αναφέροντας ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα, «τα χαρακτηρίζει ότι πολιτικά κινούνται με τα τέσσερα σαν τα μωρά» κάνοντας λόγο για πρωτόγονη πολιτική σκέψη.

Σημείωσε ωστόσο ότι δεν μένουν ατιμώρητοι, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει περίπου 67 συλλήψεις και πάνω από 100 προσαγωγές.

Απέφυγε πάντως να απαντήσει εάν η κυβέρνηση υποτίμησε αρχικά το μέγεθος των προβλημάτων που θα μπορούσε να προκαλέσει ο «Ρουβίκωνας», αντιτείνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του, προσπάθησε να αποκλιμακώσει το καθεστώς έντασης που επικρατούσε στους δρόμους της Αθήνας.

Σημείωσε πάντως πως η δράση του «Ρουβίκωνα» βλάπτει την πορεία της χώρας διότι η εν λόγω ομάδα επιδεικνύει «πρωτόγονη πολιτική σκέψη» η οποία συμβάλει στην «συντηρητικοποίηση» της κοινωνίας.

Υποστήριξε ακόμα ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο η δράση του «Ρουβίκωνα» βλάπτει πολιτικά την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, έκανε λόγο για Άνανδρη, τραμπούκικη και φασιστική η επίθεση, σημειώνοντας ότι βλέπει συστηματική τακτική από ακροδεξιούς κύκλους.

Η δράση του ακροδεξιού χώρου είναι εμφανής, προσέθεσε.
Πηγή: skai.gr