Βίντεο από την έφοδο του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ

Βίντεο από την έφοδο του «Ρουβίκωνα» στο Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσαν στη δημοσιότητα οι αντιεξουσιαστές.

Το υλικό εικονίζει δεκάδες κρανοφόρους, που είναι οπλισμένοι με ρόπαλα και λοστούς, να προσεγγίζουν ομαδικά την έδρα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου μέσω ενός παράδρομου, χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή αντίσταση.

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποιοι εισβάλουν στο κτήριο ενώ άλλοι σπεύδουν στα παράθυρα του ισογείου και αρχίζουν να τα σπάνε.

Σε μια ακόμα ένδειξη ότι πρόκειται για καλά προετοιμασμένη ενέργεια, κάποιοι κρανοφόροι φαίνεται να περιμένουν έξω από το προαύλιο του ΣτΕ, ως ομάδα περιφρούρησης.

Στο τέλος οι δράστες πετούν μπουκάλια με μαύρη λαδομπογιά στην πρόσοψη του κτηρίου και αποχωρούν ανενόχλητοι, περπατώντας, ακόμα και διασχίζοντας τον δρόμο.

Στο βίντεο δεν υπάρχει καμία ένδειξη αστυνομικής παρουσίας.

Την ώρα της εφόδου στο κτήριο του ΣτΕ βρισκόταν μόνον ένας φρουρός, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία, ωστόσο τα περιπολικά έφτασαν αφότου οι δράστες αποχώρησαν κατευθυνόμενοι προς τα Εξάρχεια. Δεν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.



Την ώρα της επίθεσης το δικαστήριο ήταν κλειστό όμως η Ολομέλεια συνεδρίαζε στον δεύτερο όροφο ώστε να μελετήσει την συνταγματικότητα ορισμένων πτυχών του νόμου Κατρούγκαλου, που αφορά το ασφαλιστικό.

Δεν είναι γνωστό πώς ο «Ρουβίκωνας» γνώριζε για την συνεδρίαση των ανώτατων δικαστικών, αν και δεν προσέγγισε την αίθουσα του δευτέρου ορόφου όπου γινόταν η σύσκεψη.

Το βίντεο της επίθεσης περιλαμβάνει επίσης αποσπάσματα από δελτία ειδήσεων σχετικά με τις περικοπές των συντάξεων, σε μια ένδειξη των τεχνικών και προπαγανδιστικών δυνατοτήτων του «Ρουβίκωνα».

Σύμφωνα με τα συνεργία που έχουν αναλάβει την επισκευή των καταστροφών, οι ζημιές που προκάλεσε ο «Ρουβίκωνας» μπορεί να κοστίσουν έως και 15.000 ευρώ.





Πηγή: skai.gr