Κλείσιμο

Νέο βίντεο από την επίθεση στον Μπουτάρη, ταυτοποιήθηκαν έξι ακόμα δράστες

Νέο βίντεο από την επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ενώ η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει έξι ακόμα άτομα που ήταν αναμεμειγμένα στα επεισόδια πέραν των τεσσάρων συλληφθέντων.

Στο υλικό εικονίζονται τουλάχιστον δύο πρόσωπα να προπηλακίζουν και να δημιουργούν κλίμα έντασης πριν αρχίσουν τα επεισόδια, ενώ η ομαδική επίθεση αυτή καθαυτή φαίνεται να αρχίζει μετά από σινιάλο.

Παρά τις ύβρεις, κατά την άφιξή του ο κ. Μπουτάρης δεν απολαμβάνει ουσιαστική αστυνομική προστασία, καθώς τον περιστοιχίζουν μόνον τα μέλη της προσωπικής του ασφάλειας.

Το βίντεο εικονίζει τους τραμπούκους να καταδιώκουν και χτυπούν τον δήμαρχο, ο οποίος φυγαδεύεται έως το αυτοκίνητό του από τους σωματοφύλακές του και ολιγομελή ομάδα αστυνομικών. Την ώρα που το όχημα ξεκινά, οι δράστες σπάνε το πίσω παράθυρο με κλωτσιές.



Έξι ακόμα ταυτοποιήσεις

Έως τώρα έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ένας είναι ανήλικος κι έχει παραπεμφθεί στο αρμόδιο δικαστήριο. Οι δίκη των υπόλοιπων τριών αναβλήθηκε έως την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια, έχουν ταυτοποιηθεί έξι ακόμα πρόσωπα που εκτιμάται πως εμπλέκονται στην επίθεση, ανάμεσά τους κι ένας άνδρας που έχει ένα παιδί στην αγκαλιά του.

Η Αστυνομία περιμένει την εισαγγελική παραγγελιά για την συνέχιση της έρευνας ώστε να σχηματιστεί συμπληρωματική δικογραφία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. περίπου 500 αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός για την φύλαξη των εκδηλώσεων μνήμης για τους Πόντιους, όμως οι περισσότεροι ήταν τοποθετημένοι κοντά στο προξενείο της Τουρκίας, όπου λάμβανε χώρα πορεία.
Πηγή: skai.gr