Κλείσιμο

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας (φωτο)

Καταδρομική έφοδο στο κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οδό Πανεπιστημίου, πραγματοποίησαν το απόγευμα αντιεξουσιαστές του «Ρουβίκωνα».

Σύμφωνα με μαρτυρίες στον ΣΚΑΪ, περίπου 50 έως 70 εισβολείς έφτασαν ανενόχλητοι στο κτήριο, προκάλεσαν φθορές στην είσοδο, πέταξαν μαύρη μπογιά στα σκαλοπάτια του προαυλίου και στην πρόσοψη, και άφησαν φέιγ-βολάν. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές ή συλλήψεις. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν προς την περιοχή των Εξαρχείων. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

Στην είσοδο είχε υπηρεσία ένας φρουρός, στον οποίο οι δράστες είπαν: «Είμαστε οι Ρουβίκωνες». Ο φύλακας κάλεσε την Αστυνομία, αλλά έως ότου να φτάσουν τα περιπολικά οι εισβολείς είχαν εξαφανιστεί.

Σε ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει πως η επίθεση αποφασίστηκε ως αντίποινα για την απόφαση του δικαστηρίου να ταχθεί προκαταρκτικά υπέρ της συνταγματικότητας ορισμένων πτυχών του νόμου Κατρούγκαλου, για το ασφαλιστικό. Η ανακοίνωση συνυπογράφεται από τρεις ακόμα ομάδες αναρχικών.

Η έφοδος έλαβε χώρα ακριβώς την ώρα που το δικαστήριο ήταν μεν κλειστό αλλά η Ολομέλεια εξέταζε την συνταγματικότητα άλλων διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου.

Οι δράστες δεν κατάφεραν να διακόψουν την συνεδρίαση των ανώτατων δικαστικών, η οποία λάμβανε χώρα στον δεύτερο όροφο, καθώς δεν πήγαν πέρα από τον χώρο της εισόδου.

«Προς στιγμήν είχαμε τον φόβο» πως οι δράστες θα κατέστρεφαν και τα τζάμια της αίθουσας όπου λάμβανε χώρα η συνεδρίαση, δήλωσε στον ΣΚΑΪ, αποχωρώντας, ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Γιώργος Παπαγεωργίου. Εξέφρασε την χαρά του που τελικά η έφοδος διήρκεσε λίγα λεπτά κι έτσι οι δικαστικοί μπόρεσαν να φύγουν, με δεδομένο ότι ούτως ή άλλως τελείωναν το έργο τους.

Λίγη ώρα πριν την επίθεση ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» είχε προαναγγείλει επιθέσεις της με αφορμή την έφεση κατά της αθώωσης μελών της συλλογικότητας για εισβολή τους στο δημαρχείο της Τήνου.

ΝΔ: ευθεία απειλή προς τη Δικαιοσύνη η επίθεση στο ΣτΕ

«Μετά την έφοδο του Ρουβίκωνα ακόμη και στο Σ.τ.Ε. δεν έχει πια σημασία αν τα μέλη του δρουν με την ανοχή του Μαξίμου ή με τον εσκεμμένο αφοπλισμό της αστυνομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Όταν ο δήμαρχος Τήνου μηνύει και συλλαμβάνονται επί τόπου οι Ρουβίκωνες, η ανοχή της δράσης τους από την κυβέρνηση είναι προφανές ότι οφείλεται σε μια κατάπτυστη πολιτική επιλογή που επέφερε απόψε ακόμη και ευθεία απειλή προς τη Δικαιοσύνη», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. 






Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου - Σταύρος Ιωαννίδης