Κρουαζιέρα στο Αιγαίο για τουρκικό υποβρύχιο (video)

«Κρουαζιέρα» στο Αιγαίο πραγματοποίησε τουρκικό υποβρύχιο το οποίο κατεγράφη από κάμερα στα ανοιχτά της Χίου την Κυριακή. Το οπτικοακουστικό υλικό δημοσιεύτηκε από το Aegean Hawk.




Πρόκειται για το τουρκικό υποβρύχιο τύπου 209/1400 "PREVEZE" το οποίο έλαβε μέρος στην τουρκική άσκηση "Λευκή Θύελλα" (BEYAZ FIRTINA) που έγινε στο Αιγαίο και όπως αναφέρει το onalert.gr νωρίς το πρωί της Κυριακής πέρασε το στενό Ικαρίας - Φούρνων και στη συνέχεια ακολούθησε νότια πορεία, περνώντας δυτικά της Πάτμου, των Λειψών, και της Λέρου, ενώ λίγο πριν βραδιάσει η θέση του ήταν ανατολικά της νήσου Λεβίθα και δυτικά της Καλύμνου.


Το "PREVEZE" δείχνει να τηρεί τους κανονισμούς αβλαβούς διέλευσης από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, παραμένοντας σε ανάδυση, διατηρώντας σταθερή πορεία και δηλώνοντας με τη σημαία την ταυτότητά του.

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο κατέχει και ένα ιδιαίτερο ρεκόρ, καθώς, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στη Λιβύη, κατάφερε να μείνει σε κατάδυση για 32 ημέρες, καθιστώντας το έτσι το πρώτο τουρκικό υποβρύχιο που μένει σε κατάδυση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος τύπος υποβρυχίου μπορεί να παραμείνει σε κατάδυση για 21 μέρες.

Πηγή: skai.gr