Αθήνα: Δωρεάν σε παιδικούς σταθμούς παιδιά οικογενειών με εισόδημα 20.000€

Δωρεάν θα είναι σε 72 παιδικούς σταθμούς του δήμου της Αθήνας, η φιλοξενία νηπίων για οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Έως τώρα απαλλάσσονταν από έξοδα τροφείων τα παιδιά οικογενειών με ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ.

Με τη νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, περίπου 2.300 παιδιά, από τα περίπου 5.000 συνολικά, θα φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες τους.

Επίσης, από τα τροφεία απαλλάσσονται οικογένειες με παιδί ΑΜΕΑ, με ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας 35% ή γονέα με ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας 50% και ετήσιο οικονομικό εισόδημα 30.000 ευρώ.

Ακόμη απαλλάσσονται ανεξαρτήτως εισοδήματος οι πολύτεκνες οικογένειες, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι χήρες/οι και οι διαζευγμένοι/ες, με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ, καθώς και οι τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Επίσης, απαλλάσσεται από οικονομική συμμετοχή το 3ο παιδί οικογένειας, στην περίπτωση που φιλοξενούνται και τα τρία παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Αθηναίων.

Πηγή: skai.gr