Κλείσιμο

Νέες αποκαλύψεις για τα πρόσωπα πίσω από το κύκλωμα διακίνησης φαρμάκων

Τα άτομα που κατηγορούνται συνολικά για την υπόθεση διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων είναι 19 και κατονομάζονται στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία με πληροφορίες από την εισαγγελία όμως να αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος αριθμός είναι πιθανό να φτάσει ακόμη και τους 500.

Το δίκτυο με το οποίο έχουν να κάνουν οι διωκτικές και δικαστικές αρχές είναι πολύ μεγάλο και είναι πλέον βέβαιο πως δεν είναι μόνο Ελληνικό πρόβλημα. Στην Ελλάδα έγινε αντιληπτό γιατί τα σκευάσματα ήταν προϊόν κλοπής από δημόσια νοσοκομεία. Υπάρχουν φάρμακα σε αγγλικές και γαλλικές συσκευασίες υπάρχουν φάρμακα τα οποία φαίνεται πως πηγαίνουν στην Αίγυπτο και πιθανώς και στο Ιράν.

Αυτό που είναι επίσης ενδιαφέρον είναι πως το συγκεκριμένο κύκλωμα δούλευε με όρους αγοράς δηλαδή αρχικά αναζητούσε συγκεκριμένο φάρμακο για συγκεκριμένο αγοραστή και στη συνέχεια πήγαινε στο κρατικό φαρμακείο για συγκεκριμένο σκεύασμα. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα «χρηματιστήριο» παράνομων φαρμάκων.

Αναφορικά με την γιατρό του Λαϊκού που αναζητείται από τις αρχές υπάρχει νέα τραπεζική πηγή με γνώση των οικονομικών της γιατρού η οποία σημειώνει πως τα οικονομικά της δεν είναι σε καμία περίπτωση στα μεγέθη που έχουν αναφερθεί.

Η συγκεκριμένη γιατρός μάλιστα δεν είχε δικαίωμα συνταγογράφησης καθώς ήταν επιστημονική συνεργάτης αλλά το ζήτημα που προκύπτει με τους γιατρούς που έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης είναι πως οι συνταγές είναι πάρα πολλές και δίνουν πολλές φορές σε συνεργάτες τους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν το δικαίωμα, τον αριθμό τους προκειμένου να συνταγογραφήσουν στο όνομα τους.
Πηγή: skai.gr