Κλείσιμο

Απέκλεισαν το λιμάνι της Νάξου οι ιδιοκτήτες εταιρειών ενοικίασης οχημάτων

Σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού του νησιού προχώρησαν οι ιδιοκτήτες εταιρειών ενοικίασης οχημάτων διαμαρτυρόμενοι για τις νέες διατάξεις με τις οποίες ουσιαστικά δεν μπορούν να ενοικιάσουν οχήματα σε πολίτες των ΗΠΑ και του Καναδά αλλά και την διάταξη που αλλάζει το καθεστώς ενοικίασης σε οχήματα τύπου γουρούνας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ εκπρόσωπος των τοπικών εταιρειών τόνισε πως «είναι αδύνατο να υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση καθώς ζητείται με το νέο νόμο σε πολίτες των ΗΠΑ και του Καναδά να προσκομίζουν μετάφραση του διπλώματός τους για να είναι δυνατή η ενοικίαση οποιουδήποτε οχήματος ενώ κανονικά θα έπρεπε απλά να υπογραφεί μία διακρατική συμφωνία που θα έλυνε άμεσα το ζήτημα».

Αναφορικά με την διάταξη που αφορά τα τετράτροχα τύπου γουρούνα για τα οποία πλέον απαιτείται δίπλωμα μηχανής ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών σημείωσε πως πρόκειται για ακόμη μία παράλογη διάταξη καθώς δεν υπάρχει λόγος να εξαιρούνται τα διπλώματα αυτοκινήτων.

Σημειώνεται πως το πρόστιμο για τους παραβάτες (εταιρείες και οδηγούς) την πρώτη φορά είναι 1000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση δεύτερης παράβασης το πρόστιμο διπλασιάζεται ενώ υπάρχει και διάταξη που κάνει λόγο για δέσμευση του οχήματος.
Πηγή: skai.gr