Κλείσιμο

Στο 14% η συμμετοχή στην απεργία στο Μετρό

Περιορισμένη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ στην χθεσινή 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Από τους 1.845 εργαζόμενους που έπρεπε να προσέλθουν στην εργασία τους παρουσιάστηκαν και εργάστηκαν 1.585 εργαζόμενοι, ενώ μόλις 260 ήταν εκείνοι που συμμετείχαν στην απεργία, δηλαδή ποσοστό 14%.

Σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, από τα 721 μέλη του ΣΕΛΜΑ που έπρεπε να εργαστούν τη Δευτέρα, στην εργασία τους προσήλθαν 466 εργαζόμενοι.

Παρά την μικρή συμμετοχή, το Μετρό δεν λειτούργησε καθότι πολλοί από τους 260 απεργούς εργάζονται ως σταθμάρχες, στα εκδοτήρια και στην τεχνική βάση.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που προέβαλε το σωματείο για την προκήρυξη της απεργίας, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ επισημαίνει πως η εταιρεία διατηρεί σταθερά υψηλούς δείκτες απόδοσης και ασφάλειας και πως το επιβατικό κοινό απολαμβάνει καθημερινά συχνότητα δρομολογίων κάθε τέσσερα λεπτά, παρά τα όσα ισχυρίζεται μερίδα συνδικαλιστών.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας