Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη, παρασύρθηκαν άνθρωποι

Σοβαρά προβλήματα. εγκλωβισμούς στον Λευκό Πύργο και παρ’ ολίγον τραγωδία προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που έπληξε το μεσημέρι τη Θεσσαλονίκη.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν δύο άτομα, μια 55χρονη γυναίκα κι έναν 70χρονο, ενώ βάδιζαν σε πεζοδρόμιο στην περιοχή Συκιές, όμως ευτυχώς η έγκαιρη παρέμβαση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής απέτρεψαν τα χειρότερα.

Συνολικά τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η κακοκαιρία προκάλεσε για λίγη ώρα τον εγκλωβισμό επισκεπτών στον Λευκό Πύργο, λόγω υπερχείλισης των γύρω φρεατίων. Τελικά οι εγκλωβισμένοι, που σύμφωνα με τοπικά μέσα ήταν 24 μαθητές από το λύκειο της Αργαλαστής Βόλου και 10 τουρίστες από την Αγγλία, απεγκλωβίστηκαν χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στην υγεία τους.



Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους δρόμους της πόλης, ειδικά στον περιφερειακό, ενώ υπάρχουν αναφορές για διακοπές ρεύματος και υδροδότησης.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 350 κλήσεις για άντληση υδάτων. Έχουν συγκροτηθεί και επιχειρούν 15 συνεργεία με 45 πυροσβέστες για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νωρίτερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, προειδοποιώντας για βροχές, καταιγίδες και πιθανή χαλαζόπτωση με ανέμους, κυρίως σε περιοχές της βόρειας και νησιωτικής Ελλάδας, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή.

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης έχουμε δεχτεί έως τώρα 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο τέσσερα άτομα.

ΝΔ: Τα αργά ανατανακλαστικά της κυβέρνησης στοιχίζουν

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ.Κώστας Καραμανλής, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την αναποτελσματικότητα στην προστασία πολιτών και περιουσίων σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα:

«Για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβεβαίωσε τα αργά αντανακλαστικά της στην αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων.

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, -στη Μάνδρα Αττικής, την Ήπειρο, τα Ιόνια νησιά και αλλού-, έτσι και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, οι αρμόδιες υπηρεσίες ολιγώρησαν και τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης αποδείχθηκαν απολύτως ανεπαρκή.

Είμαστε βέβαιοι πως η Κυβέρνηση -κατά την προσφιλή της τακτική- θα προσπαθήσει να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες σε άλλους.

Καλό, όμως, θα ήταν να μας ενημερώσει παράλληλα και για τα δικά της πεπραγμένα τα τελευταία 3 χρόνια. Και συγκεκριμένα να μας πει αν υπάρχει αντιπλημμυρικός σχεδιασμός, πόσα έργα έχει δημοπρατήσει και πόσα έχει συμβασιοποιήσει».

Πηγή: skai.gr