Σπίρτζης:Ρήτρα εμπιστευτικότητας στη συμφωνία για απαλλαγή πληρωμής διοδίων

Το υπουργείο υποδομών θα καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να γίνουν αλλαγές στις συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων και για να εξεταστούν τρόποι μείωσης των διοδίων, ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών που συμμετέχουν στην επιτροπή μεταφορών του ευρωκοινοβουλίου.

Όπως είπε ο κος Σπίρτζης, ένας τρόπος μείωσης των διοδίων είναι να προστεθεί φυσικό έργο στους αυτοκινητόδρομους. Ερωτηθείς γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα την συμφωνία με τον βασικό μέτοχο της Νέας Οδού, τον κατασκευαστικό όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, για την απαλλαγή από την πληρωμή πλευρικών διοδίων μόνιμων κατοίκων τεσσάρων Δήμων της Βόρειας Αττικής, ο υπουργός υποδομών απάντησε πως η εταιρεία έχει ζητήσει να υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας στην συμφωνία. Πηγές πάντως της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τονίζουν πως ακόμα δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με το υπουργείο για την απαλλαγή μόνιμων κατοίκων όταν θα λειτουργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, αλλά ένα πλαίσιο συναντίληψης.

Σε ό,τι αφορά τη δέσμευσή του για την κατάργηση των ρυθμίσεων Ρέππα -Βορίδη με τις οποίες μετετράπη σε παράβαση του ΚΟΚ η μη καταβολή διοδίων και σε ποινικό αδίκημα η κατάληψη σταθμού διοδίων, ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε με τη λαϊκή ρήση "κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο" αφήνοντας να εννοηθεί πως οι εν λόγω ρυθμίσεις θα αλλάξουν μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.





Πηγή: Αχιλλέας Τόπας