Το φορτωμένο πρόγραμμα της επίσκεψης του Καρόλου και της Καμίλα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα θα παρευρεθούν, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, από την 9η έως και την 11η Μαΐου 2018.  

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης αύριο θα έχουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την Πέμπτη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

 Εξάλλου, την Πέμπτη μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν βρετανικά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και την Τριήρη «Ολυμπιάς» και το θωρηκτό Αβέρωφ και την Παρασκευή θα μεταβούν στην Κρήτη, όπου θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και κοινότητα προσφύγων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης: 

- Αύριο Τετάρτη 9 Μαΐου άφιξη στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 14:50 και στη συνέχεια μετάβαση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για κατάθεση στεφάνου (15:20-15:30).

-Στις 15:35, θα γίνουν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τη σύζυγό του και θα παραμείνουν στο Προεδρικό Μέγαρο έως τις 16:10, οπότε αναμένεται και η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρίγκιπα της Ουαλίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

- Στις 16:45 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του πρίγκιπα της Ουαλίας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

- Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (20:30).

- Την Πέμπτη 10 Μαΐου είναι προγραμματισμένη για τις 10:10 συνάντηση του πρίγκιπα της Ουαλίας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εν συνεχεία στις 11:10 επίσκεψη στον Ναό της Παναγίας Καπνικαρέας στο κέντρο της Αθήνας.

- Στις 11:35, προβλέπεται επίσκεψη στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου και κατάθεση στεφάνου από τον πρίγκιπα της Ουαλίας, παρουσία πρέσβεων χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας και των δημάρχων Αλίμου και Αθηναίων.

- Εν συνεχεία είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας στο Λιμάνι του Πειραιά, όπου θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις σε :

HMS "Echo" (Βρετανικό πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στη Νατοϊκή δύναμη) και HMC "Valiant" (Βρετανικό πλοίο του Λιμενικού), στην Τριήρη «Ολυμπιάς», όπου θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος και στο Θωρηκτό «Αβέρωφ», όπου θα γίνει ξενάγηση και θα υπάρξει συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

- Στις 15:00 θα παρατεθεί δεξίωση προς τιμήν του πρίγκιπα της Ουαλίας από εκπροσώπους της Εμπορικής Ναυτιλίας στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (Μικρολίμανο).

- Στις 15:45 ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα προβλέπεται η παρακολούθηση Διεθνούς Εκπαιδευτικής Διάσκεψης, που οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

- Το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Μαΐου ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα μεταβούν στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο στην Κνωσσό, όπου θα τους υποδεχθεί η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού κα Βλαζάκη και ακολούθως ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα συναντηθεί με μέλη της Βρετανικής Σχολής στους χώρους της «Βίλλας Αριάδνη»

- Στις 14:25 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην «Αναπτυξιακή Εταιρεία Ηρακλείου», όπου και θα ενημερωθεί για τις δράσεις της.

- Στις 15:15 ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθούν κοινότητα προσφύγων (Παλαιό Σχολείο Κοινότητας).

Η επίσκεψη στην Κρήτη του πρίγκιπα της Ουαλίας και της δούκισσας της Κορνουάλης θα ολοκληρωθεί με μετάβαση στις Αρχάνες (Πλατεία Αγοράς, Πλατεία Εκκλησίας) για παρακολούθηση τοπικών πολιτιστικών εκδηλώσεων

- Στις 16:20 αναμένεται η αναχώρησή τους από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με ειδική πτήση.
Πηγή: skai.gr