ΟΠΑRun: Δράση φοιτητών του ΟΠΑ για προσβάσιμο και ασφαλές Πεδίον του Άρεως

Προσπάθεια για ένα Πεδίον του Άρεως προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, χώρο αναψυχής, πολιτισμού και ψυχαγωγίας διεξαγάγει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο 1ο ΟΠΑ Run που πραγματοποιείται την Κυριακή στις 6 Μαΐου στις 9.30 το πρωί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρύτανης του ΟΠΑ Μανώλης Γιακουμάκης εξήγησε ότι η σχέση του Πανεπιστημίου με το πάρκο διαρκεί 100 χρόνια, με τους φοιτητές να το χρησιμοποιούν για τις ποικίλες δραστηριότητές τους.

«Έχουμε ζωντανή λειτουργική σχέση με το πάρκο, θέλουμε την επαναοικειοποίησή και καταγράφεται μαζική συμμετοχή για τον αγώνα» σημείωσε ο πρύτανης του ΟΠΑ. Όπως εξήγησε ο κ. Γιακουμάκης, το Πεδίον του Άρεως έχει μετατραπεί σε χώρο συνάθροισης τοξικοεξαρτημένων ατόμων και εμπορίας, με πολλές παραβατικές πράξεις που πρέπει να ελεγχθούν.

Σημειώνεται πάντως, ότι αντιεξουσιαστές που βρίσκονται μέσα στο χώρο του ιδρύματος της ΑΣΟΕΕ («Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ») έχουν αναρτήσει αφίσα απειλώντας τους «μικροαστούς» φοιτητές και κατοίκους που θέλουν το Πεδίον του Άρεως να παραδοθεί στην κοινωνία και να καταστεί ασφαλής χώρος.

«Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος σκεπτόμενος άνθρωπος θέλει να παραμείνει το πάρκο χώρος διακίνησης ναρκωτικών… Επιτρέπεται να έχουν διαφορετική άποψη, δεν επιτρέπεται να προσπαθούν να την επιβάλουν» επισήμανε ο πρύτανης του ΟΠΑ.

Σημειώνεται ότι το ΟΠΑ Run, το οποίο περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων εξ’ ολοκλήρου μέσα στο Πεδίο του Άρεως, συνδιοργανώνεται από το ΟΠΑ και την Περιφέρεια Αττικής με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.
Πηγή: skai.gr