Λέσβος: Φωτογραφίες του ΣΚΑΪ από την απόβαση των ΜΑΤ για την ομιλία Τσίπρα

Σε ρυθμούς... Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Λέσβος, καθώς στο νησί έχουν "αποβιβαστεί" επτά διμοιρίες με 350 άνδρες των ΜΑΤ ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού σε λίγη ώρα. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι του νησίου που εκφράζουν την ενόχλησή τους για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την ανατροπή της καθημερινότητάς τους. 

Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις 3.500 με 4.000 άτομα βρίσκονται στην προκυμαία και διαδηλώνουν. Πρόκειται για κατοίκους, αλλά και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων από τη Σάμο και τη Χίο. Θέλουν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον κ. Τσίπρα, ζητώντας να μην αυξηθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ, αλλά και την αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες. 



Σύμφωνα με πληροφορίες για λόγους ασφαλείας έχει επιστρατευτεί και ολόκληρη η δύναμη του λιμενικού σώματος στο νησί. Παράλληλα, ενισχύσεις έχουν φτάσει στο νησί και από τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο, τη Λήμνο και αλλού προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα κυλήσουν όλα ομαλά στο νησί κατά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα αλλά και στη διάρκεια της ομιλίας του στο Περιφερειακό Συνέδριο.



Στο νησί έχει μεταβεί, επίσης, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής με ειδικά οχήματα της υπηρεσίας, άνδρες της κρατικής ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.



Λόγω Τουρκίας, δε, και προκειμένου να προστατευθούν οι επικοινωνίες του πρωθυπουργού στο νησί έχει μεταβεί και κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που ασχολείται με τις τηλεπικοινωνίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ετοιμότητα θα είναι και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

φωτό ΣΚΑΪ/ Νίκος Υποφάντης 
Πηγή: skai.gr