Παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Την παραίτησή του υπέβαλε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Κωνσταντίνος Πιλαφτσής, μια ημέρα μετά αφότου έγινε γνωστή η αποχώρηση του προέδρου Σταμάτη Κριμιζή.

Ο κ. Πιλαφτσής είναι σμήναρχος εν αποστρατεία και μεταξύ άλλων συμμετείχε στη διαχείριση προγράμματος στρατιωτικών δορυφόρων Helios-2.

Το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Πιλαφτσή δεν είναι γνωστό.

Στη δική του επιστολή, ο κ. Κριμιζής εξέφρασε αιχμές για τις επιδιώξεις της ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής σε ό,τι αφορά τον ρόλο και το έργο του ΕΛΔΟ.

Ο κ. Κριμιζής κατήγγειλε πως υπουργικές αποφάσεις κατέστησαν τον Οργανισμό «μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου».

Άφησε δε ιδιαίτερες αιχμές κατά του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα. Τον κατηγόρησε ότι με την ανοχή του υπουργού Νίκο Παππά ανέλαβε το ρόλο του «Τσάρου του Διαστήματος» μολονότι «δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα».

«Φαίνεται λοιπόν πως εγώ περισσεύω, εφόσον δεν δέχομαι να είμαι φερέφωνο κανενός», προσέθεσε ο κ. Κριμιζής στην επιστολή του.

Η παραίτηση του κ. Κριμιζή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, που εξαπέλυσαν πυρά κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά.
Πηγή: skai.gr