Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε η 22χρονη

Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε η 22χρονη που κατηγορείται για παιδοκτονία, αφότου παραδέχτηκε πως ήταν η μητέρα του βρέφους που το Σάββατο βρέθηκε νεκρό σε ακάλυπτο πολυκατοικίας, στη Νέα Σμύρνη.

Την προθεσμία έδωσε η 15η ανακρίτρια που ανέλαβε την υπόθεση, η οποία μετέβη στην κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη η κοπέλα.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξανδρος Αλεξιάδης, σημείωσε πως όσο περνούν οι ώρες η πελάτισσά του αντιλαμβάνεται την πράξη της, έχοντας καταρρεύσει ψυχολογικά. «Μετανιώνει για ό,τι έκανε ενώ και ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη», ανέφερε.

Σημείωσε πως θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, δηλώνοντας βέβαιος πως η εξέταση θα αποδείξει πως η πράξη της κοπέλας έγινε κάτω από «έντονη ψυχολογική πίεση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη έχει περιγράψει στην Αστυνομία πώς έφτασε στο σημείο να εγκαταλείψει το νεογνό. «Φοβόταν μην το δει η μητέρα της. Το γέννησε στην μπανιέρα. Έκοψε τον ομφάλιο λώρο με ψαλίδι. Το τύλιξε με σεντόνι, το έβαλε μέσα στη σακούλα και το πέταξε από το μπαλκόνι», ανέφεραν αστυνομικοί.

Η νεαρή είχε κρύψει την εγκυμοσύνη της και λόγω του σωματότυπού της φορούσε φαρδιά ρούχα που δεν έκαναν αντιληπτή την εγκυμοσύνη της. Το μεσημέρι της Παρασκευής την έπιασαν οι πόνοι του τοκετού. Γέννησε μέσα στη μπανιέρα, πανικοβλήθηκε μήπως επέστρεφε η μητέρα της, και το πέταξε στον ακάλυπτο χώρο, πάνω στο δίχτυ-τέντα.

Οι ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροτομή είπαν ότι το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και υγιές και απεβίωσε 12-20 ώρες μετά τη γέννηση του από την εγκατάλειψη, την έλλειψη φροντίδας και φαγητού.
Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Δαμιανός