Κλείσιμο

Ομολογία της 22χρονης: Γέννησα στη μπανιέρα. Έκοψα τον λώρο και το πέταξα

Κυνική ήταν στην ομολογία της στους αστυνομικούς η 22χρονη που πέταξε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας που διέμενε στη Νέα Σμύρνη το νεογέννητο μωρό της.

Η 22χρονη σπουδάστρια TEI, περιέγραψε στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών πώς έφθασε στο σημείο να γεννήσει το παιδί της και να το πετάξει ζωντανό.

«Φοβόταν μην το δει η μητέρα της. Το γέννησε στην μπανιέρα. Έκοψε τον ομφάλιο λώρο με ψαλίδι. Το τύλιξε με σεντόνι, το έβαλε μέσα στη σακούλα και το πέταξε από το μπαλκόνι» αναφέρουν οι αστυνομικοί για τους λόγους και τον τρόπο που η 22χρονη κοπέλα, πέταξε το βρέφος στον ακάλυπτο πολυκατοικίας, που εντοπίστηκε νεκρό το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη.

Η κατηγορούμενη για παιδοκτονία ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της είχαν πάρει κατάθεση λίγο μετά την εύρεση του νεκρού βρέφους και είχαν καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά στην υγεία της. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που αποφάσισαν να της πάρουν δείγμα DNA, το οποίο τελικά ταυτοποιήθηκε με αυτό του νεκρού μωρού και συνελήφθη.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η 22χρονη φοιτήτρια ΙΕΚ, το περασμένο καλοκαίρι και ενώ βρισκόταν στα ΤΕΙ Καλαμάτας, στο πλαίσιο σχέσης με έναν συνομήλικό της έμεινε έγκυος. Όταν το αποκάλυψε, ο νεαρός πανικοβλήθηκε και εξαφανίστηκε. Εκείνη αποφάσει να κρατήσει το παιδί.

Η νεαρή είχε κρύψει την εγκυμοσύνη της ακόμη και από την ίδια της την μητέρα. Λόγω του σωματότυπού της, φορούσε φαρδιά ρούχα που δεν έκαναν αντιληπτή την εγκυμοσύνη της. To μεσημέρι της Παρασκευής, την έπιασαν οι πόνοι του τοκετού. Γέννησε μέσα στη μπανιέρα, πανικοβλήθηκε μήπως επέστρεφε η μητέρα της, και το πέταξε στον ακάλυπτο χώρο, πάνω στο δίχτυ-τέντα.

Οι δυο ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροτομή είπαν ότι το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και υγιές και απεβίωσε 12-20 ώρες μετά τη γέννηση του από την εγκατάλειψη, την έλλειψη φροντίδας και φαγητού.

Ένταλμα σύλληψης για κακούργημα, εξέδωσε ο ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση. Σε βάρος της νεαρής μητέρας ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παιδοκτονίας μετά τη διαβίβαση στον εισαγγελέα, χθες το απόγευμα, της δικογραφίας που σχημάτισε η Αστυνομία για την υπόθεση, καθώς η ίδια η κατηγορουμένη νοσηλεύεται σε γυναικολογική κλινική.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της 22χρονης, ώστε μετά τη θεραπεία της να λογοδοτήσει για την πράξη της.

Η 22χρονη είναι φοιτήτρια σε ΤΕΙ της Καλαμάτας και παιδί χωρισμένων γονιών. Λίγο πρν γεννήσε άφησε τις σπουδές της και ήρθε στην Αθήνα όπου διέμενε στη Νέα Σμύρνη μαζί με τη μητέρα της.
Πηγή: skai.gr