Πιθανές διακοπές ρεύματος στην Κρήτη λόγω απεργίας της ΓΕΝΟΠ και άπνοιας

Διακοπές ρεύματος διάρκειας έως μίας ώρας ανά περιοχή ενδέχεται να λάβουν χώρα στην Κρήτη, μεταξύ 20:00 και 21:30 απόψε το βράδυ, εν μέρει λόγω της απεργίας των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει πως οι διακοπές θα είναι «πολύ περιορισμένης έκτασης» και αποσκοπούν στην εξασφάλιση της «ομαλής λειτουργίας του συστήματος» του νησιού.

Ο Διαχειριστής επισημαίνει πως πέραν της απεργίας της ΓΕΝΟΠ το ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό της Κρήτης μειώνεται λόγω της άπνοιας, η οποία έχει οδηγήσει σε «μηδενισμό της παραγόμενης αιολικής ενέργειας».

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και ζητά επίσης τη συμμετοχή τους στις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος.

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη ξεκινήσει επαναλαμβανόμενες απεργίες και πέντε θερμικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού έχουν τεθεί εκτός συστήματος. Ο Διαχειριστής πάντως αναφέρει ότι θα καλύψει την αυξημένη ζήτηση από ιδιωτικές μονάδες παραγωγής αλλά και με εισαγωγές.

Την Τετάρτη η πλειοψηφία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή αναμένεται να ψηφίσει την πώληση, την ώρα που εργαζόμενοι και συνδικαλιστές θα πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος.
Πηγή: skai.gr