Κλείσιμο

Εμμένει ο Σπίρτζης σε συμφωνία με παραχωρησιούχο για τα διόδια της Αττικής

"Οι κάτοικοι Διονύσου, Αχαρνών και Κηφισιάς δεν θα πληρώνουν πλευρικά διόδια στον Άγιο Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη, όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης," είπε μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο δημαρχείο Αχαρνών ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός υποδομών, που για πολλοστή φορά εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, διατείνεται πως έχει στα χέρια του συμφωνία με την εταιρεία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο αλλά και με τον βασικό της μέτοχο, για την απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων των τριών Δήμων, την οποία δεν έχει καταθέσει δημοσίως.

Πηγές, τόσο από την εταιρεία όσο και από τον βασικό μέτοχο, τονίζουν πως δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά πλαίσιο συναντίληψης, το οποίο για να εξελιχθεί σε συμφωνία θα πρέπει να ολοκληρωθεί σειρά προαπαιτούμενων.

Ο Δήμαρχος Διονύσου μάλιστα, ο οποίος έχει δει το έγγραφο που ο υπουργός παρουσιάζει ως συμφωνία, κάνει λόγο για ένα πρωτόλειο κείμενο, ενώ ο Δήμαρχος Κηφισιάς ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως δεν υπάρχει συμφωνία αλλά διαπραγμάτευση.

Ο Χρήστος Σπίρτζης υποστηρίζει επίσης πως υπάρχει ολοκληρωμένη συμφωνία με την εταιρεία παραχώρησης να μην κατασκευαστούν πλευρικά διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, την ώρα που κύκλοι του παραχωρησιούχου αναφέρουν με σαφήνεια πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις.

Ο ΣΚΑΪ έχει ζητήσει από το υπουργείο υποδομών το έγγραφο που παρουσιάζει σε κομματικές εκδηλώσεις ο Χρήστος Σπίρτζης, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο αποτελεί ξεκάθαρη συμφωνία για την απαλλαγή μόνιμων κατοίκων της Βόρειας Αττικής από πλευρικά διόδια.


Πηγή: Αχιλλέας Τόπας