Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης για 8: H Ελλάδα τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών

«Η Ελλάδα έχει γίνει κέντρο συγκέντρωσης εγκληματιών» τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, σε επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του, στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Στην επιστολή του προς τον Σταύρο Κοντονή, ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ υπογραμμίζει ότι μετά το πραξικόπημα κορυφαία στελέχη γκιουλενιστών έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα ή έχουν περάσει παράνομα στη χώρα ή έχουν προσπαθήσει να περάσουν στην Ελλάδα καθώς η χώρα «έχει γίνει κέντρο συγκέντρωσης εγκληματιών».

Ο κ. Γκιουλ ζητά την απέλαση των «τρομοκρατών», όπως τους αποκαλεί, στην Τουρκία, σημειώνοντας πως η Ελλάδα πρέπει να απελαύνει τους τρομοκράτες που δεν θα πρέπει να λαμβάνουν προστασίας, σε κανένα μέρος του κόσμου.

Η επιστολή κλείνει λέγοντας πως σίγουρα καμία από τις δύο χώρες δεν θέλει το περιστατικό με τους οκτώ να μείνει ανοιχτή πληγή για τους λαούς.

Την Παρασκευή ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, χαρακτήρισε την Ελλάδα «ασφαλές λιμάνι» για τους εχθρούς της Τουρκίας.

Επίσης, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας ανέφερε ότι η απόφαση του ΣτΕ δείχνει ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για τον προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και ότι για ακόμα μία φορά η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες. 

Πηγή: skai.gr