Κλείσιμο

Νέες καθυστερήσεις στο ηλεκτρονικό εισιτήριο λόγω σειράς ελλείψεων

Νέες καθυστερήσεις αναμένονται στην υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μέσα σταθερής τροχιάς, λόγω έλλειψης αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων σε πολλούς σταθμούς του Μετρό, πέραν αυτών του κέντρου, αλλά και γιατί δεν έχουν εκδοθεί ακόμα πιστοποιητικά πυρασφάλειας για όλους τους σταθμούς των ΗΣΑΠ.

Το απόγευμα της Πέμπτης διεξήχθη στο υπουργείο Υποδομών ευρεία σύσκεψη για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, υπό τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, με τη συμμετοχή του αναδόχου και των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να ξεκινήσει η τοποθέτηση περίπου 30 νέων αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων από τον ανάδοχο σε περιφερειακούς σταθμούς του Μετρό.

Ο αρχικός σχεδιασμός, που απεδείχθη ελλιπής, προέβλεπε την αναβάθμιση των παλιών μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων στους περιφερειακούς σταθμούς, έργο που είχε αναλάβει η Αττικό Μετρό. Ωστόσο, πρόσφατα διαπιστώθηκε πως η αναβάθμιση των παλιών μηχανημάτων δεν είναι εφικτή λόγω λογισμικού.

Για να κλείσουν όλες οι πύλες στα μέσα σταθερής τροχιάς θα πρέπει επίσης να ολοκληρωθεί η έκδοση προσωποποιημένων καρτών για τους πολίτες που εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες, όπως ΑμΕΑ και άνεργοι.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ο οποίος υποστήριζε πως οι πύλες θα είχαν κλείσει τον περασμένο Δεκέμβριο, έως τώρα έχουν εκδοθεί περίπου 120.000 προσωποποιημένες κάρτες για ειδικές κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 300.000.

Πηγές με γνώση της λειτουργίας του έργου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου τονίζουν στον ΣΚΑΪ πως οι πύλες στα μέσα σταθερής τροχιάς δεν πρόκειται να κλείσουν πριν τα μέσα Μαΐου.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας