Ποιος ήταν ο Γιώργος Λίτσας που εκτέλεσαν στους Αγίους Αναργύρους (upd)

Ο 45χρονος Γιώργος Λίτσας, γνωστός ως «Μπου ή Μπούμπι», ήταν ο άνθρωπος που έπεσε νεκρός το βράδυ της Πέμπης από τις σφαίρες του καλάσνικοφ. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας η εκτέλεσή του αποτελεί μέρος των αιματηρών αντιποίνων για τη δολοφονία του 58χρονου Βασίλη Στεφανάκου, και ήταν ουσιαστικά «ακριβής κόπια» της δολοφονίας του Στεφανάκου.


Γιώργος Λίτσας 


Το θύμα της εκτέλεσης ανήκε στην αντίπαλη του Βασίλη Στεφανάκου συμμορία νονών της νύχτας, που θεωρείται υπεύθυνη για την δολοφονία του βαρυποινίτη. Οι αστυνομικοί φαίνεται να εντόπισαν τουλάχιστον 15 κάλυκες του πολεμικού όπλου, ενώ τουλάχιστον 8 βολίδες φέρεται να έπληξαν το θύμα. Άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν με ασφάλεια σε σχέση του χτεσινού εγκλήματος με κάποια από τα άλλα δύο, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των αλλαγών στα δεδομένα του υποκόσμου, που συντελούνται τα τελευταία χρόνια.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες εξελίξεις στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ κυκλοφορούν φήμες για τουλάχιστον δύο ακόμα ανοιχτά συμβόλαια θανάτου.

Ο Λίτσας, θεωρείτο ως ένας από τα ηγετικά στελέχη στο χώρο της νύχτας, όπου δραστηριοποιούνταν από τη δεκαετία του '90, στην περιοχή του Πειραιά κυρίως.

Το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στη μεγάλη δικογραφία με τα τους 217 νονούς της νύχτας, που είχε συντάξει η Ασφάλεια Αττικής το 2011 και το 2015 καταδικάστηκε σε 13,5 χρόνια φυλακή για τη δράση του αυτή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Επίσης ο Γ. Λίτσας είχε κατηγορηθεί για δύο μεγάλες ληστείες και συγκεκριμένα τη δεκαετία του ‘90 στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Πειραιά όπου είχε δολοφονηθεί ο ταμίας Δημήτρης Μαντούβαλος και στην Εθνική Τράπεζα Αλοννήσου, το 2010.

Σε βάρος του είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας και το Φεβρουάριο του 2016, στους Αγίους Αναργύρους, όταν οι δράστες είχαν «γαζώσει» καφενείο, στο οποίοι ήταν σε εξέλιξη γιορτή, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος είχε δολοφονηθεί στο Χαϊδάρι τον Ιανουάριο με καλάσνικοφ χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τουλάχιστον 24 κάλυκες στο σημείο του εγκλήματος. 
Πηγή: AΜΠΕ - skai.gr