«Γάζωσαν» πρωτοπαλίκαρο των κυκλωμάτων της νύχτας

Δολοφονική επίθεση δέχτηκε αργά το βράδυ στους Αγίους Αναργύρους άνδρας που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πρωτοπαλίκαρο εγκληματικών κύκλων της νύχτας.

Το θύμα κατέληξε λίγες ώρες αφότου διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, στη συμβολή των οδών Πεισιστράτους και Τριπόλεως.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν βρεθεί στο τόπο του εγκλήματος δέκα κάλυκες από όπλο των 7,62 χιλιοστών, πιθανόν τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ. Το θύμα έχει δεχθεί τουλάχιστον οκτώ σφαίρες, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Η Αστυνομία εκτιμά πως η επίθεση εκτελέστηκε από δύο δράστες που είχαν στήσει ενέδρα στο θύμα κοντά στο σπίτι του, χωρίς να είναι γνωστό εάν είχαν όχημα διαφυγής ή εάν ήταν πεζοί.

Στο παρελθόν, τουλάχιστον, το θύμα ανήκε στην ίδια ομάδα μπράβων με τον Βασίλη Γρίβα, ο οποίος δολοφονήθηκε την περσινή άνοιξη, έξω από το σχολείο του γιου του στα Γλυκά Νερά.

Η νέα επίθεση έρχεται τέσσερις μήνες μετά την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου με περισσότερες από 20 σφαίρες στο Χαϊδάρι.

Πιστεύεται πως τόσο ο Γρίβας όσο και το θύμα των Αγίων Αναργύρων ανήκαν στρατόπεδα που εχθρεύονταν τον Στεφανάκο.

Υπενθυμίζεται πως αξιωματικοί της Αστυνομίας είχαν εκφράσει τον φόβο ότι η δολοφονία Στεφανάκου θα πυροδοτήσει βεντέτες στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος.

Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι το θύμα δήλωσε στους αστυνομικούς πως τα κίνητρα της επίθεσης ήταν οπαδικά, όμως αυτή η εικόνα ανατράπηκε γρήγορα.
Πηγή: skai.gr