Οι αγρότες της Κρήτης ζητούν πλοίο ασφαλείας

«Παράκληση στην ΠΝΟ από την Περιφέρεια και τους αγρότες της Κρήτης να δουν με διαφορετική ματιά το πρόβλημα», απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών της Κρήτης, με αφορμή την απεργία της ΠΝΟ και τη πιθανή κλιμάκωση της.

Σεβόμαστε, όπως είπαν οι αγρότες, το δικαίωμα των ναυτεργατών και της ΠΝΟ στην απεργία, αλλά δεν πρέπει να μας υποβάλλουν σε ομηρεία και να καταστραφεί η παραγωγή και οι κόποι μας. Αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησαν την στήριξη του Υπουργείου και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νησιού για την δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, στην περίπτωση που παραταθεί η απεργία της ΠΝΟ.

Συγκεκριμένα η πρότασή τους είναι να υπάρχει ένα πλοίο από το λιμάνι του Ηρακλείου κι ένα από τη Σούδα και το αντίστροφο από τον Πειραιά σε καθημερινή βάση. Υπενθύμισαν μάλιστα πως η περιοχή της Ιεράπετρας έχει κηρυχτεί ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το ίδιο και οι περιοχές Σητείας και Βιάνου, ενώ με τις χαμηλές τιμές που έχουν πουλήσει μέχρι τώρα και την ανομβρία που περνά η Κρήτη, : «αν η απεργία της ΠΝΟ κρατήσει πολλές μέρες θα είναι η ταφόπλακα του κρητικού αγρότη».

Ο Περιφερειάρχης θα έχει απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και αναμένεται να οριστεί συνάντηση για αύριο στην Αθήνα, ενώ θα υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας του κ. Αρναουτάκη με τους Δημάρχους και τους αγρότες της Κρήτης.
  
"Σεβόμαστε τα δικαιώματα των ναυτεργατών και της ΠΝΟ και των διεκδικήσεων τους" ανεφερε ο κ Αρναουτάκης," Δεν πρέπει όμως να είναι σε ομηρεία η Κρήτη και τα νησιά. Έχουμε τα αγροτικά προϊόντα, τους ανθρώπους, τον τουρισμό και σε μια περίοδο που υπάρχει μεγάλη ανομβρία και υπάρχουν περιοχές στην Κρήτη που έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω καταστροφών. 'Αρα, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αιτήματα των αγροτών με τον πιο θετικό τρόπο. Είναι αιτήματα όλων των κατοίκων της Κρήτης και των νησιών γιατί δεν μπορούμε να βλέπουμε να καταστρέφεται ο κόπος και το εισόδημα των αγροτών. Δεν μπορούμε να ζήσουμε πάλι τα μεγάλα προβλήματα, να υπάρχει μεγάλη πίεση των αγροτών, γιατί δεν θα μπορούν να πωλήσουν τα προϊόντα τους. Εμείς από την πλευρά τη δική μας μαζί και με όλους τους Δημάρχους θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση".

Πηγή: skai.gr