ΟΑΣΑ: Κλείνουν σταδιακά και οι πύλες ΑΜΕΑ στους σταθμούς Μετρό

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να κλείσουν σταδιακά οι πύλες που παραμένουν ανοιχτές στους σταθμούς του μετρό, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, περισσότερες από 110.000 αιτήσεις δικαιούχων που εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες πολιτών που δικαιούνται δωρεάν μετακινήσεις έχουν διεκπεραιωθεί.

Οι δικαιούχοι δωρεάν μετακινήσεων, όπως ΑμεΑ, άνεργοι και εργαζόμενοι σε σώματα ασφαλείας θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τις προσωποποιημένες κάρτες τους, μεταβαίνοντας σε ένα από τα 300 αυτόματα μηχανήματα έκδοσης καρτών στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς.

Στην αρχική οθόνη των μηχανημάτων επιλέγουν τη γλώσσα που επιθυμούν και στη συνέχεια, την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.

Η έκδοση προσωποποιημένων καρτών για τις ειδικές κατηγορίες πολιτών είναι μία από τις βασικές εκκρεμότητες που πρέπει να ολοκληρωθούν προκειμένου να κλείσουν οι πύλες στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Η διαδικασία αυτή ωστόσο χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρωθεί, δεδομένου πως οι πολίτες που εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες ανέρχονται σε περίπου 300.000.

Υπενθυμίζεται επίσης πως σύμφωνα με παλαιότερες ανακοινώσεις του ΟΑΣΑ, οι πύλες θα έκλειναν σε όλους τους σταθμούς του μετρό και των ΗΣΑΠ έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2017.

Πηγή: Αχιλλέας Τόπας