Κλείσιμο

Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος από τις 16 έως τις 22 Απριλίου.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη διοργάνωση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και περιλαμβάνει περισσότερες από 150 δράσεις και ομιλίες ταυτόχρονα και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, σε συνεργασία με 118 φορείς από ολόκληρη την Περιφέρεια.

Στόχος όλων των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, και ιδιαίτερα των νέων, σε θέματα που σχετίζονται με τη σωματική και ψυχική υγεία όπως η διατροφή, η άσκηση, οι εξαρτήσεις, η αιμοδοσία, η πρόληψη, η αναπηρία κ.ά.

Η παρουσίαση
έγινε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστο Τερτσούδη, τους Αντιπεριφερειάρχες Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη και Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον περιφερειακό σύμβουλο Δράμας εντεταλμένο για θέματα δημόσιας υγείας κ. Κώστα Κινατζίδη και τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Λουκά Γεωργίου.

Ο κ. Περιφερειάρχης έκανε λόγο στην παρουσίασή του για μια φιλόδοξη διοργάνωση που περιλαμβάνει περισσότερες από 150 δράσεις και ομιλίες ταυτόχρονα και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, σε συνεργασία με 118 φορείς από ολόκληρη την Περιφέρεια.
Πηγή: skai.gr