Τσαγαλάς: Δεν υψώσαμε τις σημαίες στις βραχονησίδες με πολιτικό κίνητρο

«Δεν είχαμε πολιτικό κίνητρο» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ένας εκ των τριών νεαρών που ύψωσαν την ελληνική σημαία στις βραχονησίδες γύρω από τους Φούρνους.

«Ανεβάσαμε τις σημαίες στις βραχονησίδες προς τιμήν του Μπαλταδώρου, έχω μεγαλώσει στους Φούρνους, έχω περάσει όλα μου τα παιδικά χρόνια εκεί, έχω ψαρέψει στα νησιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς.

«Η απόφαση ήταν ξαφνική, ξυπνήσαμε, ήπιαμε τον καφέ μας και λέμε αυτό πρέπει να γίνει. Ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα και μετά ανεβήκαμε στη βραχονησίδα. Ξεκινήσαμε από τον Μικρό Ανθρωποφάγο, μετά πήγαμε στον Μεγάλο, μετά στο Πρασονήσι, στο Μακρονήσι και στο Πετροκάραβο. Ξεκινήσαμε στις έντεκα το πρωί και τελειώσαμε στις τέσσερις το απόγευμα», σημείωσε.

Ανέφερε ότι το Σάββατο το μεσημέρι πέρασαν από τα πέντε νησιά για να δουν μήπως οι σημαίες είχαν πέσει από τον αέρα και είδαν ότι βρίσκονταν στη θέση τους και στα πέντε σημεία.

Ο ίδιος τόνισε εκφράζοντας και τα άλλα δύο παιδιά πως η πράξη τους δεν είχε πολιτικά κίνητρα και ότι το έκαναν για τη σημαία και την πατρίδα. «Δεν είμαστε μέλη της Χρυσής Αυγής. Εγώ δεν έχω ψηφίσει κανένα κόμμα» είπε.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η πράξη τους ενδεχομένως να καθυστερήσει την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών είπε «να πάμε εμείς εκεί και να επιστρέψουν αυτοί. Το λέω μέσα από την καρδιά μου, δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσει να γυρίσουν, τώρα τουλάχιστον».

Πηγή: skai.gr