Ιατρικός Σύλλογος: Το υπουργείο Υγείας υπονομεύει το ίδρυμα Παπαγεωργίου

Για υπονόμευση του ιδρύματος Παπαγεωργίου και του νοσοκομείου που φέρει το όνομα των δωρητών του κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι "το Παπαγεωργίου δημιουργήθηκε πριν από 18 χρόνια με σύμβαση μεταξύ των δωρητών Παπαγεωργίου και του ελληνικού δημοσίου και αναγνωρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια, από το σύνολο του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου" και προσθέτει: "ζητούμε ο κανονισμός που ισχύει εδώ και δύο δεκαετίες να συνεχίσει να ισχύει. Κάτι δοκιμασμένο δεν το θέτεις υπό αμφισβήτηση ή υπό κατάργηση".

"Το αρμόδιο υπουργείο που χειροκροτεί δωρεές του ιδρύματος Νιάρχος -και ορθά πράττει- την ίδια ώρα υπονομεύει το ίδρυμα Παπαγεωργίου, το οποίο αδικαιολόγητα και πονηρά θέλει να ποδηγετήσει. Θα προτείναμε στην ηγεσία του υπουργείου να υποστηρίξει τα άλλα νοσοκομεία ώστε να αναβαθμιστούν και να λειτουργήσουν αποδοτικά μήπως και έτσι λυθούν τα αμέτρητα προβλήματα ασφαλισμένων και φορολογουμένων" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Κάνει, άλλωστε, λόγο για "κόντρες -κομματικές, πολιτικές ή προσωπικές", σημειώνει ότι "οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις -χωρίς να έχουν διαπιστωθεί παντός είδους δυσλειτουργίες- θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα" και τονίζει: "τo διοικητικό μοντέλο του συγκεκριμένου νοσοκομείου πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για όλο το παρηκμασμένο ΕΣΥ που διοικείται από κομματικά στελέχη".

Πηγή: skai.gr