Σταματά την απεργία δίψας ο Δημάκης

Σταματά την απεργία δίψας ο Βασίλης Δημάκης, σύμφωνα με τη δικηγόρο του, μετά τις διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου Δικαιοσύνης για άμεση πρόσβαση στο πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο Facebook: «Το Υπουργείο δέχθηκε τελικά να δοθούν άδειες στον Βασίλη Δημάκη για να παρακολουθήσει τη Σχολή του.
Η σχετική διαβεβαίωση δόθηκε επίσημα στον ίδιο τον Βασίλη από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου κ. Δουλάμη που τον επισκέφθηκε.

Ο Βασίλης σταματά την απεργία δίψας και μεταφέρεται σε κανονικό Νοσοκομείο.
Διεκδίκησε με σθένος και αξιοπρέπεια, με όπλο τη ζωή του και το δίκιο του, το αναφαίρετο δικαίωμά του στην μόρφωση και στην εξέλιξη. Στην ζωή όχι ως βιολογική ύπαρξη, αλλά ως περιεχόμενο αξιών.Και το κέρδισε».


Ο Δημάκης έκανε απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να μπορέσει να παρακολουθήσει μαθήματα στο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας άδεια με το σύστημα του ηλεκτρονικού συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκι), αλλά το συμβούλιο των φυλακών απέρριπτε τα αιτήματά του. Μόλις χθες το Πειθαρχικό Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού απέρριψε την αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει ο Δημάκης, αλλά σήμερα το υπουργείο παρείχε τις σχετικές διαβεβαιώσεις.

Να σημειωθεί οτι 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα το Νίκο Ξυδάκη, ζήτησαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή να παρέμβει για να μην απειληθεί η ζωή και η σωματική του ακεραιότητα. Ενώ σήμερα δημοσιεύθηκε κείμενο των «53» που ζητούσε «λύση τώρα» για την υπόθεση του συγκεκριμένου κρατούμενου.


Πηγή: skai.gr