Η πολιτειακή & πολιτική για το σμηναγό . «Έφυγε εν ώρα καθήκοντος»

Τη θλίψη τους για τον άδικο χαμό του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, του οποίου το μαχητικό κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου, εκφράζει ομόθυμα η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου. 

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος. Και στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, διαβεβαιώνοντας την ότι η πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του. Επιπλέον συμμετέχω ειλικρινώς στο βαρύτατο πένθος της Πολεμικής μας Αεροπορίας» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος. Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του» τόνισε ο πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπρας. «Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τη θλίψη του για το θάνατο του πιλότου του αεροσκάφους Mirage 2000-5, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μας για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του. Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας» τόνισε ο κ. Βούτσης. «Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του. Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ένας ακόμη ήρωας. Αθάνατος» σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Το ΚΚΕ επίσης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους. «Οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή, και με την ανοχή του ΝΑΤΟ» τονίζει ο Περισσός. Από την πρώτη στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φ. Κουβέλη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό συμβάν.

«Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας. Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς» σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Τo θάνατο του άτυχου χειριστή του Mirage 2000 ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, πριν εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. 

Η Ένωση Κεντρώων εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη της για τη θυσία ακόμα ενός ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που χάθηκε στο βωμό της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. «Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, είμαστε δίπλα της αυτές τις δύσκολες στιγμές» τονίζει το κόμμα.
Πηγή: skai.gr