Μετ' εμποδίων λόγω αυξημένης κίνησης η επιστροφή των Αθηναίων μετά το Πάσχα

Με αργούς ρυθμούς πραγματοποιείται η επιστροφή των Αθηναίων που είχαν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα για τις εορτές του Πάσχα.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, από το μεσημέρι αυξάνεται σταδιακά η κίνηση και στα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γύρω στις 18:00 το απόγευμα να γίνεται «μετ' εμποδίων», κυρίως στην Αθηνών - Κορίνθου.

Προβλήματα παρατηρούνται στην Κακιά Σκάλα, στο Πανόραμα, λόγω σύγκρουσης νωρίτερα μεταξύ μοτοσυκλέτας και ΙΧ.

Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση παρατηρείται στο ρεύμα προς Αθήνα, από την Κόρινθο μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται μέχρι την Κινέττα. Καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών - Λαμίας.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο ταξίαρχος Νικόλαος Σπανουδάκης, από τα διόδια Καλαμακίου έχουν περάσει 51.000 οχήματα, ενώ από τα διόδια Αφιδνών στην Αθηνών -Λαμίας έχουν περάσει 40.000 οχήματα.

Σημειώνεται ότι η φετινή έξοδος ήταν αυξημένη κατά 50.000 αυτοκίνητα σε σχέση με την περσινή.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή πριν το Σάββατο του Λαζάρου, που υπολογίζεται ότι αρχίζει συνήθως σταδιακά η έξοδος, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, πέρασαν από τις δύο εθνικές οδούς, 678.000 αυτοκίνητα, ενώ πέρσι, το ίδιο διάστημα είχαν φύγει από την Αθήνα, 628.572 αυτοκίνητα.

Ο ταξίαρχος επισήμανε πως την επιστροφή επιτηρούν επτά περιπολικά, ωστόσο επισήμανε ότι ακόμα και στόλος 50 οχημάτων δεν θα μπορούσε να ελέγξει παραβάσεις στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, έχουν παραχωρηθεί περισσότερες θυρίδες στα διόδια, προς Αθήνα, ενώ γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους όπου χρειάζεται.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ