Μποζντάγ: Οι δηλώσεις ορισμένων ελλήνων υπουργών δεν συμφέρουν την Ελλάδα

Μήνυμα πως οι «άδικες και προκλητικές» δηλώσεις ορισμένων ελλήνων υπουργών σε βάρος της Τουρκίας δεν είναι στο συμφέρον της Ελλάδας, έστειλε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ουσιαστικά «φωτογραφίζοντας» τον Πάνο Καμμένο.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, ο κ. Μποζντάγ υποστήριξε πως η Τουρκία έχει προβεί σε βήματα για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και δεν επιδιώκει να βλάψει οποιονδήποτε.

Προειδοποίησε δε την Αθήνα ότι θα ήταν λάθος να εκλάβει την στάση της Άγκυρας ως αδυναμία.

«Δυστυχώς ορισμένοι ανίκανοι πολιτικοί στην Ελλάδα» προσπαθούν να προκαλέσουν προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προσέθεσε.

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο κ. Καμμενός έστρεψε τα βέλη του εναντίον της Τουρκίας για την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, κάνοντας λόγο για απολύτως παράνομη «ομηρεία».

«Οι σκέψεις όλων μας, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, είναι κοντά στα δύο στελέχη μας που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους, εξαιτίας της ομηρίας που τους επέβαλλε χωρίς δίκη και κατά παράβαση κάθε συνθήκης, λογικής και εθιμικού δικαίου για τέτοιες περιπτώσεις, το τουρκικό καθεστώς», ανέφερε ο κυβερνητικός εταίρος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα αφήνει αιχμές για τοποθετήσεις του κ. Καμμένου.

Την Μεγάλη Πέμπτη ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ χαρακτήρισε άμυαλο τον υπουργό Άμυνας, ενώ πριν δύο μήνες το υπουργείο Άμυνας της Άγκυρας είχε προτρέψει τον πρωθυπουργό Τσίπρα να αναζητήσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου τους ανθρώπους που προκαλούν προβλήματα.
Πηγή: skai.gr